kczers 17.05.2017 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Witam, Mierzę się z zamiarem umocowania fotela hamakowego na balkonie pod sufitem, ale natrafiłem na problem w ilości około 15 cm styropianu. Ze względu na obciążenia hamak powinien być przymocowany bardzo solidnie i wytrzymywać duże obciążenia. Moim pomysłem jest kotwa chemiczna i do tego jakiś długi (25-30 cm) hak oczkowy, karabińczyk, kawałek łańcucha i znowu karabińczyk. To mój pierwszy taki projekt i jestem kompletnie zielony, ale na logikę gdybym umocował takie coś w styropianie to spadłbym od razu razem z kawałkiem sufitu, prawda? Grubość tego "stropu" to jakieś 30 cm, z czego około 15 to styropian, a 15 prawdopodobnie beton. Mógłby ktoś ocenić mój pomysł lub dać lepszy? Pozdrawiam, kczers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 23.06.2017 00:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 O mocowaniu hamaka (identyczny problem) już kiedyś ja sam pisałem - poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 23.06.2017 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Pojęcia nie mam jaki masz strop ale fischer ma kołki do takich rzeczy jak piszesz z przedłużoną śrubą czy oczkiem. Możesz pokusić się o skompletowanie osobno zestawu czyli kotwa chemiczna (soudal ma duży kartusz w miarę tanio) + koszulka pod kotwę (z materiału) + śruba z przedłużeniem. Oczywiście śrubunek + średnice dostosowane do dużego obciążenia. Jak nie wiem jak to ugryźć to zadzwoń do fischera to podpowiedzą co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts