samotnik 17.05.2017 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Zmieniły mi się plany i chciałbym na części elewacji ponad stropem parteru szary kolor o HBW=20%. Jaki system to uciągnie? Wykonawca stosuje systemy Ceresitu, upiera się na HBW>=30%. Zmiana wykonawcy nie wchodzi w grę, czekałem rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 17.05.2017 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Ponoć na akrylowych tynkach mozna robić HBW > 20 Zależy jak dużą powierzchnie masz tego ciemnego koloru. Jak pół ściany to ja bym sie bał. Sąsiad w ulicy ma całą elewację czarną. Nie wiem jak oni to zrobili ale dom podoba się każdemu kto nas odwiedza i zawsze są o niego pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 17.05.2017 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Od zachodniej strony (ściana szczytowa) wyjdzie ok. 20m2. Nie wiem, czy to dużo, czy mało... Druga ściana szczytowa jest osłonięta wysuniętym dachem, a z boków to tylko ściany kolankowe wys. ok 1,5m. Też jestem ciekawy, jak sąsiad to zrobił. Ogólnie rzecz biorąc - żaden dom o bardzo ciemnym kolorze, który widziałem (od paru tygodni zwracam na to baczną uwagę nie wykazuje jakichkolwiek widocznych uszkodzeń elewacji. Widziałem za to parę domów z jasnym tynkiem, z których odpada on płatami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 17.05.2017 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 (edytowane) Wydaje mi się że te ciemne elewacje mają pod spodem wełne a nie styro. Wełna lepiej znosi temperature. Jak spotkam sąsiada to z ciekawości wypytam jaka była technologia ale może nie wiedzieć. To typ który ma tyle kasy że na takie szczegóły nie zwraca uwagi. Edytowane 17 Maja 2017 przez cactus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 22.05.2017 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Skopiuje od Audi "Przewaga dzieki technice" no i takie HBW zamiata nam 95% systemodawcowe na rynku. Zgadnijcie kto zostaje? .... Dryvit, STO, Caparol od bardzo niedawna chyba Bolix. Generalnie warstwa zbrojaca (siatka z klejem) musi byc mega... tynk tez powinien byc mega (kleje bezcementowe do warstwy zbrojacej) zeby poradzic sobie z takimi naprezeniami termicznymi, ponizej 15% HBW klęka już styropian i przesiadamy się na wełnę. Co wytrzyma? Caparol Longlife Caparol Carbon. Zapraszam po takie rzeczy... zwlaszcza ze tak jak kleka przy tym 95% producentów na rynku, tak sposrod wymienionych przeze mnie 4 firm majacych te rozwiazania - klęknie kolejne 90% dystrybutorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts