Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzwoniłem dzisiaj do firmy Wentor

Powiedziano Mi że faktycznie mają wprowadzić mniejsze kotły 15Kw tylko że nie w tym sezonie

Pytanie czy idzie ta 25kw tak zdlawic elektronicznie żeby działał jak 10-15 kw

Powiedziano Mi że faktycznie mają wprowadzić mniejsze kotły 15Kw tylko że nie w tym sezonie

A gdy będzie potrzeba 2-3kw?

Co to znaczy gdy będzie potrzeba 2-3 Kw

No właśnie, nawet nie wiesz jakie twój dom na zapotrzebowanie na ciepło. Po pierwsze nie sluchaj znajomych tylko mysl sam, po drugie zainwestuj w ozc by wiedzieć jakiej mocy źródło ciepła potrzebujesz.

Ktoś miał kiepskie informacje bo w nowym cenniku od 01.09.2017 jest już 15 i 20 performa.

Już policzyłem wyszło mi 10kw

Wyszło ci zapewne około połowę za dużo. Piec duzo za duży. Cóż dobrze ci podpowiadano... Pozostało życzyć zdrówka i siły przy dźwiganiu woreczków... A mogłoby być taniej i bezobsługowo...

Witam wszystkich po kilku miesięcznych poszukiwaniach dzwonieniach do różnych firm wybrałem kocioł tzn. Zakupiłem

Interfire 11kW czas oczekiwania około miesiąca.

Jak już odpalisz daj znać koniecznie jak to wygląda - i koniecznie po sezonie bo bardzo jestem ciekawy co z tego wyjdzie. Niewiele firm odważyło się na kocioł kondensacyjny a może właściwie kondensujący przy paliwach stałych. Temat cholernie trudny - to nie gaz, to jest dość sporo pyłów i innych zanieczyszczeń stałych wiec zaprojektowanie takiego urządzenia musi być naprawdę dopracowane do perfekcji i poparte długim doświadczeniem. Nawet duże firmy od lat specjalizujące się w kotłach na pellet nie pokusiły się na wypuszczenie na rynek kotłów kondensacyjnych. Zobaczymy - umieram z ciekawości i życzę powodzenia.

• 4 months później...

Dzień Dobry Wszystkim od 1 grudnia pale pelletem w kotle lazara interfire

Na tą chwile jest ok. Spalanie wychodzi 500kg na miesiąc wiem w tym roku jest słaba zima.

Zauważyłem że jak na dworze jest plus 5 czy minus 7 to nie widzę różnicy.

myślę że może się uda zejść ze spalaniem, to pierwsza zima nie mam drzwi (wewnętrznych)

a to się przekłada na ogrzewanie garażu. zobaczymy, no i jeszcze muszę spróbować z tańszym pelletem