Puławiak 04.08.2017 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 Poczekaj chwile na sezon powinna jeszcze wyjsc 15 i 20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greli 11.08.2017 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2017 Dzwoniłem dzisiaj do firmy Wentor Powiedziano Mi że faktycznie mają wprowadzić mniejsze kotły 15Kw tylko że nie w tym sezonie Pytanie czy idzie ta 25kw tak zdlawic elektronicznie żeby działał jak 10-15 kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 12.08.2017 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2017 Dzwoniłem dzisiaj do firmy Wentor Powiedziano Mi że faktycznie mają wprowadzić mniejsze kotły 15Kw tylko że nie w tym sezonie Pytanie czy idzie ta 25kw tak zdlawic elektronicznie żeby działał jak 10-15 kw A gdy będzie potrzeba 2-3kw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greli 12.08.2017 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2017 Co to znaczy gdy będzie potrzeba 2-3 Kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 12.08.2017 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2017 Przez większość zimy twój dom będzie potrzebował 2-3 kW. W największe mrozy pewnie 5-6kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 13.08.2017 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Co to znaczy gdy będzie potrzeba 2-3 Kw No właśnie, nawet nie wiesz jakie twój dom na zapotrzebowanie na ciepło. Po pierwsze nie sluchaj znajomych tylko mysl sam, po drugie zainwestuj w ozc by wiedzieć jakiej mocy źródło ciepła potrzebujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 13.08.2017 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Wstępnie policz tutaj http://cieplowlasciwie.pl/start.Ja mam ekogrocha 10kW i by stykał na moje dwie chałupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greli 17.08.2017 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Już policzyłem wyszło mi 10kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jefcik 22.08.2017 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 Witam serdecznie Mam podobny problem z tym jakiej firmy byłby najlepszy piec na ekogroszek dla domu o powierzchni 70 m 2 . Przy tym dom jest nieocieplony . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greli 26.08.2017 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2017 Witam wszystkich po kilku miesięcznych poszukiwaniach dzwonieniach do różnych firm wybrałem kocioł tzn. Zakupiłem Interfire 11kW czas oczekiwania około miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 26.08.2017 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2017 Dzwoniłem dzisiaj do firmy Wentor Powiedziano Mi że faktycznie mają wprowadzić mniejsze kotły 15Kw tylko że nie w tym sezonie Pytanie czy idzie ta 25kw tak zdlawic elektronicznie żeby działał jak 10-15 kw Ktoś miał kiepskie informacje bo w nowym cenniku od 01.09.2017 jest już 15 i 20 performa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greli 26.08.2017 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2017 Dzwoniłem do firmy Wentor no ale trudno mam nadzieję że polski produkt się też sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 27.08.2017 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 Już policzyłem wyszło mi 10kw Wyszło ci zapewne około połowę za dużo. Piec duzo za duży. Cóż dobrze ci podpowiadano... Pozostało życzyć zdrówka i siły przy dźwiganiu woreczków... A mogłoby być taniej i bezobsługowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 27.08.2017 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 Witam wszystkich po kilku miesięcznych poszukiwaniach dzwonieniach do różnych firm wybrałem kocioł tzn. Zakupiłem Interfire 11kW czas oczekiwania około miesiąca. Jak już odpalisz daj znać koniecznie jak to wygląda - i koniecznie po sezonie bo bardzo jestem ciekawy co z tego wyjdzie. Niewiele firm odważyło się na kocioł kondensacyjny a może właściwie kondensujący przy paliwach stałych. Temat cholernie trudny - to nie gaz, to jest dość sporo pyłów i innych zanieczyszczeń stałych wiec zaprojektowanie takiego urządzenia musi być naprawdę dopracowane do perfekcji i poparte długim doświadczeniem. Nawet duże firmy od lat specjalizujące się w kotłach na pellet nie pokusiły się na wypuszczenie na rynek kotłów kondensacyjnych. Zobaczymy - umieram z ciekawości i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greli 26.01.2018 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Dzień Dobry Wszystkim od 1 grudnia pale pelletem w kotle lazara interfire Na tą chwile jest ok. Spalanie wychodzi 500kg na miesiąc wiem w tym roku jest słaba zima.Zauważyłem że jak na dworze jest plus 5 czy minus 7 to nie widzę różnicy.myślę że może się uda zejść ze spalaniem, to pierwsza zima nie mam drzwi (wewnętrznych)a to się przekłada na ogrzewanie garażu. zobaczymy, no i jeszcze muszę spróbować z tańszym pelletem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts