WojtusJ 17.05.2017 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Witam, Jestem już dwa miesiące po wylewkach - cement Ożarów jedynka 42.5 - z miksokreta. Wylewki wydają się być twarde, bo sprawdzałem nawet młotkiem. Wierzchnia warstwa ma przebarwienia w kolorze piachu i miejscami się ściera (nie głęboko, na oko tak 1-3 milimetry). W kilku miejscach pojawiły się pęknięcia, które póki co się nie powiększają. Słyszałem, że warto taką posadzkę wzmocnić gruntem głęboko penetrującym - tutaj dwa pytania:1. Jaki grunt wybrać? Znaczy się jakiego producenta?2. Czy taki grunt stanowi też zabezpieczenie dla ww. pęknięć, czy mimo takiego gruntowania powinienem również wypełnić te pęknięcia żywicą epoksydową? W całym domu jest podłogówka a w zależności od pomieszczenia na podłodze będzie płytka, wykładzina albo deska barlinecka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 17.05.2017 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Witam, Jestem już dwa miesiące po wylewkach - cement Ożarów jedynka 42.5 - z miksokreta. Wylewki wydają się być twarde, bo sprawdzałem nawet młotkiem. Wierzchnia warstwa ma przebarwienia w kolorze piachu i miejscami się ściera (nie głęboko, na oko tak 1-3 milimetry). W kilku miejscach pojawiły się pęknięcia, które póki co się nie powiększają. Słyszałem, że warto taką posadzkę wzmocnić gruntem głęboko penetrującym - tutaj dwa pytania: 1. Jaki grunt wybrać? Znaczy się jakiego producenta? 2. Czy taki grunt stanowi też zabezpieczenie dla ww. pęknięć, czy mimo takiego gruntowania powinienem również wypełnić te pęknięcia żywicą epoksydową? W całym domu jest podłogówka a w zależności od pomieszczenia na podłodze będzie płytka, wykładzina albo deska barlinecka. Środek gruntujący powinien być zawarty w systemie klejowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 17.05.2017 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Bautech 100 GP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts