rumto 17.05.2017 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 Witam Proszę o pomoc Was drodzy ,,forumowicze" Muszę naprawić tynk na balkonie ponieważ pęka. Ostatnie chyba jakieś zabiegi na nim to jakies 40 lat temu. Nie licząc kilu warst farb. Zaczęło się sypać wszystko są również podłużne pęknięcia. (beton ok) Z racji tego że moje pojecie na ten temat jest praktycznie zerowe prosze o pomoc. Prosiłbym abyście krok po kroku napisali co robić i jakich materiałów użyć. Począwszy od pacy, jaki grunt, jaki tynk (akrylowy?), jaka siatka na pęknięcia. nie ukrywam ze na remont mam góra 3 dni, żeby było prosto i szybko. bez żadnych udziwnień, zadne ,,baranki" biały kolor, bez malowania. zalaczam zdjecie ale nie wiem czy to coś pomoże. balkon około 1 x 3 m. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 18.05.2017 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2017 Żeby to miało dłuższy sens, to należałoby usunąć odpadający tynk. W skrajnym przypadku trzeba będzie skuć cały ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumto 18.05.2017 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2017 Nie no to oczywiste. Bardziej mi chodzilo jakie msterialy uzyc bo tego jest tak wiele ze glupieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 07.06.2017 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Szanowny Panie, Należy zacząć od usunięcia wszystkich luźnych fragmentów tynku. W dalszej kolejności podłoże trzeba oczyścić, dokładnie odpylić i zagruntować (rekomenduję zastosowanie gruntu głęboko penetrującego ACRYL-PUTZ® GP 41). Przy aplikacji nowej warstwy tynku warto wykorzystać siatkę wzmacniającą. Do stworzenia warstwy wykończeniowej polecam gładź cementowo-polimerową ACRYL-PUTZ® FD 12 FASADA. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts