aeroktoris 18.05.2017 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2017 (edytowane) Stałem się posiadaczem starego domu z lat 50-60 i próbuję go powoli remontować. Jest tam strop DZ-3 z tego co się orientuję (nie mam nawet projektu), na sufitach widać w odstępach około 90cm ciemne linie ok. 20cm grubości, prawdopodobnie to belki. Na podłogach w 2 pokojach oraz w przedpokojach były położone płytki, które ktoś kładł na beton i teraz zostały tam betonowe "wzory" z tych płytek (logo górnicze) wystające na wysokość ok. <1cm. Sprawa nie jest taka prosta jak z obecnymi klejami do płytek, gdzie wystarczy szlifierka i 2h pracy. Myślę teraz przed konsultacjami z innymi fachowcami, że mogę się Was poradzić. Jak najlepiej rozwiązać problem tych "wzorków" na 1cm. Czy próbować to ścinać czy lepiej wylać wszędzie wylewkę - i tutaj rodzi się pytanie: czy strop wytrzyma spokojnie jeszcze 2-3cm wylewki? Dolny strop ma ok. 30cm grubości, górny ok. 25cm. Co o tym sądzicie. Problem wzorków to około 35m2. Edytowane 18 Maja 2017 przez aeroktoris Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/229315-wylewka-2-3cm-na-strop-dz-3/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts