Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domku na Komarowie

Recommended Posts

A wypełnienie jakie dałaś?

Sporo tych metrów, ale to chyba zależy od grubości sznurka.

Tak, metry jak najbardziej zależą od grubości sznurka. Ja wybrałam 5mm, bo wydawało mi się, że pufa będzie solidniejsza. I jest solidna. :) Do środka uszyłam ze skrawków białego materiału pokrowiec, który wypełniłam kulką styropianową. Ślubny uwielbia tę pufę i zrobił sobie z niej podnóżek do kanapy. ;)

• Odpowiedzi 118
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wczoraj na Westwing widziałam pufy z wzorami etno. Kojarzyły mi się z Afryką. Spokojnie mogłabyś takie wyszydełkować :) zdolniacho

Aż się zaczerwieniłam :oops: Na razie robię nie do pary poszewkę na poduszkę, bo spodobał mi się wzór w trójkąty :D Będzie biało-jasnoszara.

http://3.bp.blogspot.com/-NVdB-6gumb8/U7V1voEKa6I/AAAAAAAAD-Q/gxMv5AJEFbw/s1600/wiatraczki_hfta.png

źródło: http://mondu-robotkowanie.blogspot.com/2014/07/poduchy-black.html

Takie wzory geometryczne są świetne i wcale nie muszą być do pary:[ATTACH=CONFIG]406990[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]406991[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]406992[/ATTACH]

Ooo... aż się w oczach mieni od tej pufy :D Super wzory! Dziergam sobie na razie trójkąty, potem pomyślę o czymś bardziej skomplikowanym. :)

• 2 weeks później...
U nas między krokwiami leży 17 cm wełny mineralnej, a na tym w poprzek jeszcze 15 cm. Dach z blachodachówki. Deszcz słychać tak jak przyjazny szmerek. Przyczyniają się do tego okna połaciowe, których mamy w sumie 7 sztuk z tego 2 nad salonem.

U nas między krokwiami leży 17 cm wełny mineralnej, a na tym w poprzek jeszcze 15 cm. Dach z blachodachówki. Deszcz słychać tak jak przyjazny szmerek. Przyczyniają się do tego okna połaciowe, których mamy w sumie 7 sztuk z tego 2 nad salonem.

My okien połaciowych mamy całe dwa, w tym jedno nad łazienką, więc liczę na wygłuszenie dachu. Teraz, może przesadzam, ale deszcz gra mi na nerwach. ;)

Żal by mi było krokwie zasłaniać. U nas to był przymus i teraz J robi nakładki a'la krokwie.

A schody... pomyśl o oświetleniu. Zwróć uwagę na pochwyt, który wstawiono w ścianę. Też można w tym zagłębienu ukryć oświetlenie led.

STAIRS-Haus-am-Weinberg-08ab.jpg

STAIRS-thin strips of light.jpg

Te narysowałam dla forumowej Lukarny właśnie z myślą o umieszczeniu listew ledowych pod stopniami

Lukarna_stairs-wiz01_day.jpg

To zdjęcie podobnych schodów Schody_dla_Basi-1.jpg

A może taki „dywan” drewniany z wypełnieniem po bokach z białego betonu

STAIRS-refurbishment-of-an-old-barn-arcoquattro-architettura_11_ground_floor_staircase-664x1000.jpg

Schody mają być w podobnym stylu:

abe99d81ffac08c6b002f956dd190f93.jpg

Co do oświetlenia- będzie punktowe, zamontowane w listwie naściennej. Jakieś obramowanie drzwi na pewno będzie, myśleliśmy o bardziej prostym, które będzie łączyło się z listwami przypodłogowymi(ok. 10cm wys. będą listwy miały, najpewniej zrobimy proste, bez żłobień). Marzą mi się schody z ciemnobrązowymi stopniami i białymi podstopnicami.

Edytowane przez Bepo

Nieźle sobie poradziłaś z tą wizualizacją, ale... mogę pogrzebać w pomyśle? Jeśli mogę, to podaj wymiary sypialni.

Co do skosów, to popatrz tu zrobiłam skosy w RoomStylerze

Stas room-08.jpg Stas room-04.jpg Stas room-01.jpg

Edytowane przez pestka56

Nieźle sobie poradziłaś z tą wizualizacją, ale... mogę pogrzebać w pomyśle? Jeśli mogę, to podaj wymiary sypialni.

Co do skosów, to popatrz tu zrobiłam skosy w RoomStylerze

[ATTACH=CONFIG]408376[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]408377[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]408378[/ATTACH]

Niestety załączniki nie przeszły.

Wymiary jak niżej:

ccdbafc5690c9264gen.png

okno jest od samej podłogi po środku ściany. Szerokie na 1,5m, wysokie na 2,05m.