Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zakończenie dachówek przy balkonie (kukułce)

Brzeszczot_33

Recommended Posts

Jakich poprawek ???? Na głowe upadłeś czy co? Wszystko jest zgodnie ze sztuką dekarską . Osobiście jakbyś mnie wezwał do takiego czegoś to płaciłbyś za mój przyjazd i to gruuubo. Bo ty masz takie widzi mi się . Dachówka nie jest z gumy a to że kukułka jest na środku czy nie nie ma nic wspólnego bo krawędziowa lewa a prawa nie jest sobie równa... Aktualnie podziwiam Twój niedocieplony od góry szczyt .

Jakich poprawek ???? Na głowe upadłeś czy co? Wszystko jest zgodnie ze sztuką dekarską . Osobiście jakbyś mnie wezwał do takiego czegoś to płaciłbyś za mój przyjazd i to gruuubo. Bo ty masz takie widzi mi się . Dachówka nie jest z gumy a to że kukułka jest na środku czy nie nie ma nic wspólnego bo krawędziowa lewa a prawa nie jest sobie równa... Aktualnie podziwiam Twój niedocieplony od góry szczyt .

To widzę jaki z ciebie dekarz, rozmawiałem z innymi twierdzą co innego.

Pokaż mi jakiś inny dom, który ma w taki sposób wykończenie.

Można więcej informacji co jest niedocieplone? O co dokładnie chodzi?

Czy faktycznie nic się nie da z tym zrobić? Czy muszą być takie rożnice, prawie 15cm...

Jak to wyrównać?

Jak to wyrównać to Ci nie powiem. Sprawdz odleglosc skrajnych krokwi od szczytów

A to ze lewa skrajna ma wymiar inny od prawej to wiadomo, jednak to nie ma zadnego wplywu, bo po obu stronach wymiarowo wyjdzie tak samo. Czyli jedna lewa i jedna prawa znajdzie sie na kazdej stronie + dachowki w srodku.

Co do szczytow to panuje takie przekonanie ze nie powinno sie podmurowywac pod samo deskowanie.A w szczeline pozostawiona dac styropian.

Edytowane przez Odysss

Tak, mozna to naprawic, o ile zamierzasz ocieplac strych. Bo jak ktos tego nie robi/nie zamierza robic to chyba niewielkie ma znaczenie. A z tym dachem to raczej gruba sprawa by to skorygowac teraz.

Edit:

ewentualnie ocieplic szczyt takze od wewnatrz (zamiast ocieplania strychu), tak by sie ta izolacja polaczyla z ta co bedzie nad poddaszem

Edytowane przez Odysss