Brzeszczot_33 19.05.2017 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2017 Czy faktycznie nic się nie da z tym zrobić? Czy muszą być takie rożnice, prawie 15cm... Jak to wyrównać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 20.05.2017 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 (edytowane) Można by się pokusić o obcięcie dachówek i dachu i zrobienie obróbek z blachy.Może wstawić połówkową przed skrajną. Jan Edytowane 20 Maja 2017 przez Jan P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 20.05.2017 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 Ale jest możliwość regulacji dachówki?Mam zamiar iść do firmy i wymagać poprawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 20.05.2017 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 Ale jest możliwość regulacji dachówki? Mam zamiar iść do firmy i wymagać poprawek. W/g mnie- nie. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 20.05.2017 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 Z tego co przeczytalem na szczescie jest Kurcze, nigdzie nie widac takiej roznicy... Specjalnie pochodzilem i poobserwowalem budynki :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
młotek 21.05.2017 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2017 Jest możliwość regulacji dachówek ale nie aż tyle. Ja tu widze co najmniej 10 cm.Wykusz czy jak ją tam zwą : kukułka nie jest na środku dachu. Trzeba było wyregulować połacie przed montażem murłat i krokwii szczytowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 21.05.2017 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2017 Jak nie jest na srodku? Na podstawie czego to stwierdzasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 22.05.2017 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Jakich poprawek ???? Na głowe upadłeś czy co? Wszystko jest zgodnie ze sztuką dekarską . Osobiście jakbyś mnie wezwał do takiego czegoś to płaciłbyś za mój przyjazd i to gruuubo. Bo ty masz takie widzi mi się . Dachówka nie jest z gumy a to że kukułka jest na środku czy nie nie ma nic wspólnego bo krawędziowa lewa a prawa nie jest sobie równa... Aktualnie podziwiam Twój niedocieplony od góry szczyt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 22.05.2017 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Jakich poprawek ???? Na głowe upadłeś czy co? Wszystko jest zgodnie ze sztuką dekarską . Osobiście jakbyś mnie wezwał do takiego czegoś to płaciłbyś za mój przyjazd i to gruuubo. Bo ty masz takie widzi mi się . Dachówka nie jest z gumy a to że kukułka jest na środku czy nie nie ma nic wspólnego bo krawędziowa lewa a prawa nie jest sobie równa... Aktualnie podziwiam Twój niedocieplony od góry szczyt . To widzę jaki z ciebie dekarz, rozmawiałem z innymi twierdzą co innego. Pokaż mi jakiś inny dom, który ma w taki sposób wykończenie. Można więcej informacji co jest niedocieplone? O co dokładnie chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 22.05.2017 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 (edytowane) Czy faktycznie nic się nie da z tym zrobić? Czy muszą być takie rożnice, prawie 15cm... Jak to wyrównać? Jak to wyrównać to Ci nie powiem. Sprawdz odleglosc skrajnych krokwi od szczytów A to ze lewa skrajna ma wymiar inny od prawej to wiadomo, jednak to nie ma zadnego wplywu, bo po obu stronach wymiarowo wyjdzie tak samo. Czyli jedna lewa i jedna prawa znajdzie sie na kazdej stronie + dachowki w srodku. Co do szczytow to panuje takie przekonanie ze nie powinno sie podmurowywac pod samo deskowanie.A w szczeline pozostawiona dac styropian. Edytowane 22 Maja 2017 przez Odysss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 22.05.2017 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Czyli szczyt mogę jeszcze naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 22.05.2017 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 (edytowane) Tak, mozna to naprawic, o ile zamierzasz ocieplac strych. Bo jak ktos tego nie robi/nie zamierza robic to chyba niewielkie ma znaczenie. A z tym dachem to raczej gruba sprawa by to skorygowac teraz.Edit:ewentualnie ocieplic szczyt takze od wewnatrz (zamiast ocieplania strychu), tak by sie ta izolacja polaczyla z ta co bedzie nad poddaszem Edytowane 22 Maja 2017 przez Odysss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 22.05.2017 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Dzięki za informację Gdy strych będzie ocieplony, to skraplać woda się tam będzie? Taka odpowiedź i pomoc wzorcowa, a nie to co Kamil30cm ... i jeszcze się myli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts