dwiecegly 20.05.2017 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 Witam Postawiłem ogrodzenie panelowe, typowe 153cm z trzema przetłoczeniami. Na razie poskręcałem panele tylko wstępnie. Środkowe przetłoczenie wypada dokładnie w połowie wysokości panela. Ja mam panele montowane na trzy obejmy na słupek. Gdzie dać środkową obejmę bo na środku sie nie da? Poniżej przetłoczenia czy powyżej? Ogladałem kilka ogrodzeń po sąsiedzku i obie opcje występują mniej więcej po równo Mi tak na zdrowy rozum wydaje się że dołem ogrodzenie bardziej pracuje i jest bardziej narażone na wypchnięcia, oparcia, zwierzynę itp dlatego dałbym poniżej. Na foto przykład jak bym to dał - jest to z instrukcji jednego z producentów. Ale znalazłem też manual innego producenta gdzie objema środkowa jest powyżej przetłoczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 20.05.2017 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 Możesz zrobić na przemian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emek81 20.05.2017 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 Ale ludzie mają problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 24.05.2017 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Witam Postawiłem ogrodzenie panelowe, typowe 153cm z trzema przetłoczeniami. Na razie poskręcałem panele tylko wstępnie. Środkowe przetłoczenie wypada dokładnie w połowie wysokości panela. Ja mam panele montowane na trzy obejmy na słupek. Gdzie dać środkową obejmę bo na środku sie nie da? Poniżej przetłoczenia czy powyżej? Ogladałem kilka ogrodzeń po sąsiedzku i obie opcje występują mniej więcej po równo Mi tak na zdrowy rozum wydaje się że dołem ogrodzenie bardziej pracuje i jest bardziej narażone na wypchnięcia, oparcia, zwierzynę itp dlatego dałbym poniżej. Na foto przykład jak bym to dał - jest to z instrukcji jednego z producentów. Ale znalazłem też manual innego producenta gdzie objema środkowa jest powyżej przetłoczenia... [ATTACH=CONFIG]389612[/ATTACH] Najwygodniej jest dać od dołu, żeby poziome druty przy przetłoczeniu oparły się o obejmę. Jak zaczniesz montować to zauważysz, że jeżeli panel nie jest wystarczająco podparty to można go bez porblemu opuścić, nie używając za dużo siły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts