Ksosik 21.05.2017 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2017 Witam, muszę zakupić wiertarkę i mój wybór padł na Boscha GSB 13 RE Professional 600W w dość przyzwoitej cenie...teraz muszę jeszcze kupić coś do wkręcania... Wkrętarki chociażby Boscha, to dla mnie za wysokie loty, chcę mięć wkrętarkę tylko do użytku domowego, więc rozglądałem się trochę i siłą rzeczy muszę zainteresować się wiertarko wkrętarką i tak się zastanawiam, ile w takim sprzęcie jest faktycznie wiertarki a ile wkrętarki...? Czy na potrzeby domowe, taki zwykły no name z Castoramy, z Allegro czy innego sklepu nada się do zwykłych prac domowych? Nie ukrywam, że w najbliższym czasie chcę zrobić podwieszany sufit w korytarzu i tu na pewno jakaś wkrętarka się przyda. Jak macie jakieś sprawdzone sprzęty ale nie z ceną z kosmosu, tylko np. takie marketowe, dajcie proszę namiary. A i jeszcze jedno, może być sieciowa, a nie akumulatorowa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 21.05.2017 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2017 Ja mam do domowego użytku zestaw Makity - wkrętarka i klucz udarowy oba 10,8 V są niewielkie, poręczne. Wkrętarka mimo że niewielka to ma siłę, wkręty urywa. Klucz udarowy też. Poręczne bo wiertło mam na wkrętarce a wkręty wkręcam kluczem i nie muszę zmieniać końcówek. Jak chcesz coś mocniejszego to 18V wkrętarka Graphite ponoć daje rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 21.05.2017 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2017 Do amatorskiego użycia od czasu do czasu używam wkrętarki akumulatorowej Parkside z Lidla. Bardzo przyzwoite wykonanie, akumulator Li-Ion 16V (a tak na prawdę 4*3,7V) 2ah. Gdy wiercę w stali wolę robić to tą wkrętarką niż zieloną wiertarką sieciową bosch - przy dużym nacisku i małych obrotach bosch strasznie się męczy i grzeje (brak przekładni redukcyjnej), wkrętarka kręci bez problemu. Za tą cenę - okolice 150 PLN - nie do pobicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narzędzia Bosch 12.07.2017 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 A czy wiesz, że elektronarzędzia Bosch oferują sprzęt nie tylko do profesjonalnych, bardziej wymagających prac, ale i do podstawowych zastosowań? Warto zwrócić uwagę na wkrętarkę linii zielonej BOSCH IXO V . Jest niedroga, a jej wymienne adaptery pozwalają na wkręcanie nawet w trudno dostępnych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts