odaro 21.05.2017 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2017 Będę potrzebował pociąć cegłę klinkierową na płytki. Niestety nie ma płytek do tej cegły. Jaka jest optymalna grubość płytki klinkierowej. Gotowe płytki klinkierowe mają 6mm grubości. Cegłę mogę pociąć na grubość 8mm albo 10mm. Czy 10mm grubości nie będzie zbyt dużo mam na myśli ciężar takiej płytki Płytki będą klejone na cokole budynku będzie maksymalnie 6 warstw płytek co daje 45cm wysokości. Przy grubości 8mm jest większe ryzyko pękania płytki podczas cięcia. Jeszcze ważna informacja nie piszę o cięciu cegły ręczenie formowalnej ale o klasycznej cegle klinkierowej. Czy ma ktoś doświadczenie w temacie. A może ktoś może polecić miejsce w Warszawie gdzie można pociąć cegłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.05.2017 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Nie wiem jak Ty chcesz tak pociąć cegłę aby były płytki , ale moje(przykład) były płytkami z ciętej cegły ale tylko lico- z jednej cegły jedna płytka. Wyrób jest grubości właśnie ok 10mm.Takie płytki nie tylko są na cokole ale mam nimi wyłożony taras, wejście i wiele innych elementów elewacji. Nic za ciężkie i nic nie odpada.Wygląd w realizacjach http://projekty.muratordom.pl/projekt_spokojna-przystan-wariant-i,540,0%2C0.htm?fp=1#realizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 22.05.2017 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 No własnie tak ja ty jedna płytka z jednej cegły. Inaczej raczej się nie da. Jaką cegłę i jakiego producenta ciąłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.05.2017 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 (edytowane) Nie ciąłem. Producent to robił. Kopalnia węgla kamiennego "Bogdanka" Edytowane 23 Maja 2017 przez CityMatic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 22.05.2017 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 mi cięli z reki cegły ale zwykle pełna na płytki , grubość chyba więcej niz 1cm tak do 1,5 cm max, z jednej cegły dwie płytki. Ciecie ręczną szlifierka 230mm, po zbitych prowadnicach kilka gwożdzi na belce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 23.05.2017 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 mi cięli z reki cegły ale zwykle pełna na płytki , grubość chyba więcej niz 1cm tak do 1,5 cm max, z jednej cegły dwie płytki. Ciecie ręczną szlifierka 230mm, po zbitych prowadnicach kilka gwożdzi na belce. Nie wierze że są jeszcze tacy wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts