borgus 22.05.2017 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Jako że po wybraniu humus około 30cm pod domek drewniany zostało podłoże gliniaste czy dobrym rozwiązaniem byłoby gdyby w otwory (fundament punktowy) nasypać piasku i ubić go, tak by glina nie wysadzała mi bloczków fundamentowych na których to mam zamiar postawić domek? Wybrał bym glinę do poziomu przemarzania nasypał piasku a gdzieś około 50cm od poziomu gruntu wysypał 20cm betonu i na niego bloczki. Czy to dobry rozwiązanie wg was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 22.05.2017 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Jeśli już wybierzesz tę glinę, to dlaczego nie zrobić prostych słupów z jakimś zbrojeniem? Ten żwir/ piasek i tak po jakimś czasie zostanie zamulony gliną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 22.05.2017 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 borgus Wg mnie podałeś złe rozwiązanie.W tym zbiorniku z piaskiem może gromadzić się woda.Cały wykop wypełnij betonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts