safilo 22.05.2017 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Witam Mam pytanie jak w temacie. Stara kamienica. W chwili obecnej mocowany jest sufit podwieszany na kołkach rozporowych plastikowych.Wykonawca twierdzi, że wytrzymają. Pomieszczenia są po 25 - 28 m2. Wyczytałem natomiast - również u producentów, że nie należy stosować tego typu kołków do mocowania sufitów. Proszę o pomoc i informację czy jednak powinienem się upierać nad zmianą sposobu mocowania. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LUUK79 27.05.2017 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 Miałem podobną sytuację u siebie.Pierwszy wykonawca zaczął montaż stelaży na kołkach plastikowych. Na szczęście z powodu wielu fuszerek przy zabudowie gk rozwiązałem z nim umowę. Kolejny wykonawca na temat kołków plastikowych powiedział krótko: wytrzymać wytrzymają,ale zgodnie z przepisami p-poż i zaleceniami producentów w suficie powinny być montowane kołki metalowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts