Mateo08 24.05.2017 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Witam mam w planach zakup działki na której chciałbym postawić domek/altankę z płyt betonowych wykorzystywanych w ogrodzeniach. Jest to fajny i tani pomysł, znajomy ma coś takiego i nawet nie widać tych płyt ponieważ są ocieplone i zaprawione styropianem. W środku to samo plus płyta osb i karton gips. Lecz do sedna nigdzie nie mogę się dowiedzieć jaką działkę musiałbym kupić by postawić sobie taki wolnostojący budynek mieszkalny (bez fundamentu)i ile może mieć on m2. Działka budowlana jest bardzo droga więc zastanawiałem się nad rolą ale nie wiem jak tam jest z tym prawem ponieważ czytałem na jednym z forum że od tego roku można stawiać wiaty/altanki i pomieszczenia gospodarcze do 35m2 i rozpiętości do 4,8m (również nie rozumiem o co chodzi z rozpiętością). na samo zawiadomienie na działkach rolnych i rekreacyjnych. Przepraszam jak skomplikowałem pytanie. Z góry dziękuje za odpowiedź i miłego dnia życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod 24.05.2017 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Nie możesz kupić działki rolnej jeśli nie jestes rolnikiem albo nie masz zgody agencji rolnej, a tej drugiej nie dostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateo08 25.05.2017 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Dlaczego nie dostanę rekreacyjnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts