Mozuk 24.05.2017 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 (edytowane) Witam wszystkich. Mam pytanie związane z sufitem jaki zamierzam zrobić w starym domku.Obecnie do belek od spodu dobite są deski , do nich trzcina i tynk .Mam zamiar zerwać tynk wraz z trzciną i deskami które są niezbyt proste. Deski chciałbym zastąpić płytą OSB i bezpośrednio do niej przykręcić płyty gipsowo-kartonowe. Do takiego rozwiązania zmusza mnie bardzo niski strop i chciałbym uniknąć wszelkiego rodzaju stelaża.Czy takie rozwiązanie sie sprawdzi?Proszę o odpowiedzi i ewentualne pytania. Pozdrawiam. Edytowane 24 Maja 2017 przez Mozuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 25.05.2017 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Różnica między grubością płyty OSB a stelażem jest niewielka - a efekt i wygoda pracy zdecydowanie inne. Jeśli masz nisko, to może zrób belki widoczne a płyty g-k pomiędzy nimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mozuk 30.05.2017 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Opcja odkrytych belek też była brana pod uwagę ale to bardziej pracochłonne , bo samo przugotowanie belek, mocowań płyty g-k i więcej pracy przy ociepleniu stropu od góry. Przykręcenie płyty osb i płyt g-k bezpośrednio do niej wydawało mi się najprostsze. Pytanie tylko czy to nie zechce pękać na łączeniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 30.05.2017 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Drewno/płyta na stropie zawsze będzie pracować - pęknięcia to niestety tylko kwestia czasu. Lepiej zrób stelaż bezpośrednio na wieszakach - obniżenie praktycznie o grubość profilu + płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts