lamcpp 24.05.2017 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Mam płot, który się chwieje przy większym wietrze, chciałbym go wzmocnić, dodać kilka kantówek, które będą zabetonowane.Dotychczas robiłem tak:kupowałem gotową kotwę, do niej przytwierdzałem kantówkę, wkopywałem i betonowałem to.Tym razem mam kantówki innych rozmiarów i gotowe kotwy nie pasują.Słyszałem o sposobie z prętami gwintowanymi, ale nie wiem czy dobrze zrozumiałem:w kantówkę wkłada się pręt gwintowany np. wysokości 60 cm, do niego można dodać jeszcze poprzeczne pręty i to zabetonować.I tu pojawiają się pytania, ponieważ pręt jest gwintowany to w jaki sposób przytwierdzić go do kantówki, są jakieś specjalne mufy?Czy to jest dobre rozwiązanie, czy znacie jakieś lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 25.05.2017 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 (edytowane) Daj spokój z prętami - taki montaż z pewnością nie usztywni Ci konstrukcji. Podocinaj końce posiadanych kantówek tak, aby pasowały do gotowych kotw, albo kup kotwy regulowane, np: Edytowane 25 Maja 2017 przez przemo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts