Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szwajcarski pies pasterski - kiedy bedzie gotowy?

Recommended Posts

Witam,

Przygotowuje się do zakupy tego cudownego psa, kojec jest w trakcie budowy. Bedzie naprawdę duży, bo bedzie miał 80m2. A w nim piękną dużą budę.

Dodatkowo pod moja obecność w domu bedzie miał spory teren trawniku do wylatania się do tego będę łączył spacery do pobliskiego lasu.

Pieski z hodowli bedą do odebrania w połowie czerwca.

Proszę mi powiedzieć, kiedy taki szczeniaczek będzie gotowy, aby samemu zostać w kojcu, który jest tuż za oknem pod moja sypialnia.

Planuje około miesiąca przywiązać go do siebie i rodziny, wówczas mieszkał by w domu a wszelkie z nim zabawy przeprowadzał bym właśnie w jego przyszłym domu.

Czy po miesiącu taka psina była by gotowa aby samemu tam zamieszkać? Mieszkanie dla tak dużego psa to była by męka, a docelowe miejsce bedzie naprawde świetnie urządzone i spore.

Proszę o sugestie.

• 1 month później...
Mieszkanie dla tak dużego psa to była by męka, a docelowe miejsce bedzie naprawde świetnie urządzone i spore..

Rozumiem, że masz mniejsze mieszkanie niż 80m kw.?

Trochę się dziwię, że hodowca sprzedaje takiego psa do kojca. To są psy pasterskie, one muszą być blisko swojego "stada". Dlaczego kupujesz takiego psa, skoro będzie siedział w kojcu? One chcą być blisko ludzi. Czemu nie może biegać swobodnie po podwórku?

• 2 months później...