drakan83 25.05.2017 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Czy ktoś użytkuje Kotły na pellet firmy Edilkamin, np. TERMIKA lub LAGUNA? Kotły bardzo podobne do RED Compact, ale sporo tańsze. Czy ktoś może coś powiedzieć o nich, w internecie niestety opinii na ich temat nie ma, w przeciwieństwie do RED-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barliniak 25.05.2017 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Dziewczyny w sklepie testowały ten kociołek na tanim ale z atestem pelecie.Alarm załączał się po dwóch tyg. nie czyszczenia pieca.Ogólnie wrażenia wizualne pozytywne dosyć cicho pracuje natomiast jak będzie z eksploatacją czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drakan83 31.05.2017 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 A czy np kottły typu np: per-eko KSP Pelet albo Biawar pellux 100 albo defro sigma EkoPell są jakimś rozsądnym kompromisem dla Reda albo Edilkaminga?Wyglądają co prawda jak palniki włożone do śmieciaka, jednak jak patrze na ich przekroje to budową troche przypominają peleciaki, mają pionowe wymienniki...mają inne zalety wg mnie...np. cena i duże zasobniki pozwalające na rzadsze uzupełnianie peletu. Kotłownie mam sporą, więc miejsce na zbiornik to nie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 21.03.2018 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 Którego edila testowałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barliniak 22.03.2018 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Drakan już zakupił Reda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 22.03.2018 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Zastanawia mnie tylko gdzie się podział ten nasz nowy montażysta/znawca kotłów włoskich że nie odpowiada na pytania i ma pokasowane posty. Bo pytanie Pulawiaka było skierowane właśnie do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 18.04.2018 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 No dobra. Dzisiaj wjechała do mnie świeżutka Laguna P 12KW od Puławiaka. Spod igły wyszła dokładnie 28 marca więc z racji świąt, i tak nieźle. Co mogę powiedzieć wstępnie, kocioł zrobił na mnie duże wrażenie i żadne zdjęcia tego nie oddadzą. Niewysoki kwadraciak, górny pas z antracytowego szkła chowający ok 4,5 calowy wyświetlacz dotykowy. Jeśli jesteśmy przy temacie MENU, co rzuca się w oczy to brak możliwości ustawienia poważnych rzeczy, wszędzie kody serwisowe. Sam komputer ma jakąś pamięć bo daty i godziny ustawiać nie musiałem, wszystko się zgadzało. Fajnie otwierane drzwiczki paleniska z szybką i wizjerem w panelu drzwi zewnętrznych, dzięki czemu wystarczy się schylić żeby widzieć płomień. nie trzeba nic otwierać. Wszystko schludnie wykonane, dobrze spasowane, w bryle kotła wbudowane naczynie przeponowe i manometr. Na pewno podzielę się dokładniejszą relacją po montażu kotła. Kocioł już w Ecodesign i klasie energetycznej A+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radik81 19.04.2018 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 No dobra. Dzisiaj wjechała do mnie świeżutka Laguna P 12KW od Puławiaka. Spod igły wyszła dokładnie 28 marca więc z racji świąt, i tak nieźle. Co mogę powiedzieć wstępnie, kocioł zrobił na mnie duże wrażenie i żadne zdjęcia tego nie oddadzą. Nie bądź taki wrzuć parę fotek i pochwał się swoim "mercedesem".☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 19.04.2018 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 No na palecie jest, jak pisałem, zdjęcia tego nie oddają ZDJĘCIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radik81 20.04.2018 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Kociołek super. Można byłoby go zamontować nawet w salonie. A ten szklany pasek jest bezbłędny. Włosi to chyba mistrzowie jeśli chodzi o design. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 20.04.2018 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 To są firmy które w 90% produkują piecyki na drewno pellet itp urządzenia które stoją w domach wiec design jest tam bardzo ważny i nawet produkując kotły też się na to stawia w mniejszym stopniu ale jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 20.04.2018 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Tłuczą piece na pellet i drewno od ponad 50 lat, jakiś tam bagaż doświadczenia mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 20.04.2018 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 A tu jeszcze zestaw do czyszczenia pieca, jaki dostałem w komplecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RynioPynio 30.04.2018 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 Witam wszystkich.Jestem tu nowy, Ale też się pochwale.Moja LAGUNA p18 od puławiaka też już dotarła.Ciężkie Ale ładne bydle.Szkoda do piwnicy chować.To będzie zabawa...Żeby w moja klatkę schodową się zmieścić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RynioPynio 30.04.2018 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 (edytowane) Edytowane 30 Kwietnia 2018 przez RynioPynio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 30.04.2018 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 A tak wygląda czyszczenie palnika, na razie na "sucho" https://drive.google.com/file/d/114SSKP7_bckrB70xHShAUCTN7Oq7iDUW/view?usp=drivesdk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOMIS 30.04.2018 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 Język polski jest też do wyboru czy tylko włoski i angielski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 01.05.2018 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 Jest kilka języków, polskiego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOMIS 02.05.2018 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 No to trochę słabo, w niektórych przypadkach brak obsługi kotła w języku polskim może być niebezpieczny, szczególnie gdy palacz nie rozumie poleceń ze sterownika bo nie zna języka angielskiego czy włoskiego.. Czy to jest legalne wprowadzając niebezpieczne kotły na rynek tzn. bez języka narodowego w sterowniku do obsługi kotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 02.05.2018 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 Może choć instrukcję po naszemu dali a włoskiego czy angielskiego może się nawet każdy dziadzio czy babcia nauczyć żeby sterownik obsłużyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts