Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kotły na pellet Edilkamin

Recommended Posts

To sobie pogadaliśmy - ty nie masz porównania bo nie paliłeś węglem a ja nie mam porównania bo nie paliłem pelletem ha ha :)

Tak jak powiedziałem wyżej ważne, aby każdy miał swój komfort cieplny i był zadowolony. Mój szwagier też jest zadowolony ze swojego komfortu cieplnego bo u niego 18 st C i to nie wszędzie to sukces ale ma bezobsługowo i grzeje gazem. :)

kiedyś kiedyś paliłem węglem w zwykłym kotle , na grzanie 40m2 szło 4/5 wungla :p chodziłem w swetrach , a rano bywało w domu 18 stopni i mniej, teraz grzeje 160m2 i mam całą dobę 22 , na poddaszu na noc obniżam na 21.

O porówniu napisał eliks

Edytowane przez cuuube

• Odpowiedzi 328
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

Czy ja dobrze widze? Cena mojej Laguny to prawie 20 k??? :o

To ja w 2017 roku placilem.... A nie bede pisal zeby przyszlych posiadaczy nie wkurzac :p:P

Za mna caly jeden sezon palenia (2017/2018) i polowe tego.

I zero problemow :)

Cenowo zima wychodzi mi bardzo podobnie co palenie weglem + drzewo. Ilosc czasu spedzonego w kotlowni spadl pewnie z 80% :D:D

Poki co jestem bardzo zadowolony :)

Kolor popiolu mam bardzo podobny jak na zdjeciach z postow wczesniejszych. Bardzo ciemny.

Pale w 90% olczykiem. jesli nie mam olczyka to jakis inny A1. Zero spiekow.

No pamiętam, ja myślę że to co na targach, ma się nijak do trendów w naszych domach bo jak widzisz po tematach, nadal panuje niewiedza inwestorów i pakują do domów instalacje mieszane.

My tu sobie możemy podyskutować o fotowoltaice i ogrzewaniu ściennym kiedy dookola mnie duża część to nadal piece kaflowe a drzewo "robią" sobie w lesie bo gałęziowka tania. Dla takich osób kocioł na eko to szczyt komfortu.

• 3 months później...
  • 2 months później...
Trzeba mi zmienić konfigurację pracy. Do tej pory chodził w konfiguracji 1 tylko ogrzewanie (ustawienie fabryczne), a teraz doszło grzanie CWU. I muszę przestawić na konfigurację 3, ale wejście w menu konfiguracji jest zahasłowane. Nic ale to absolutnie nic więcej nie chcę "grzebać".

wysłałem Ci w zeszłym tygodniu info na priva.

• 1 month później...