cuuube 22.01.2019 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 (edytowane) To sobie pogadaliśmy - ty nie masz porównania bo nie paliłeś węglem a ja nie mam porównania bo nie paliłem pelletem ha ha Tak jak powiedziałem wyżej ważne, aby każdy miał swój komfort cieplny i był zadowolony. Mój szwagier też jest zadowolony ze swojego komfortu cieplnego bo u niego 18 st C i to nie wszędzie to sukces ale ma bezobsługowo i grzeje gazem. kiedyś kiedyś paliłem węglem w zwykłym kotle , na grzanie 40m2 szło 4/5 wungla chodziłem w swetrach , a rano bywało w domu 18 stopni i mniej, teraz grzeje 160m2 i mam całą dobę 22 , na poddaszu na noc obniżam na 21. O porówniu napisał eliks Edytowane 22 Stycznia 2019 przez cuuube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 22.01.2019 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Na stronie widnieje że spałnia wymogi 5 klasy ale certyfikatu nie widziałem wiec przyjmijmy że ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 22.01.2019 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 To co to kotły 5klasy na ekogroch co smrodzą zapachem???Szajs a nie 5 klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 22.01.2019 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Bo Granpal w tym wydaniu nie spełni norm emisyjnych. skoro ma 5tą klasę to co miałeś na myśli ? Może nowy ma , a stary nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 22.01.2019 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Twój napewno nie ma. z tymi nowymi też pewny nie jestem certyfikatu nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
newcastle26 17.02.2019 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 Czy ja dobrze widze? Cena mojej Laguny to prawie 20 k??? To ja w 2017 roku placilem.... A nie bede pisal zeby przyszlych posiadaczy nie wkurzac :P Za mna caly jeden sezon palenia (2017/2018) i polowe tego. I zero problemow Cenowo zima wychodzi mi bardzo podobnie co palenie weglem + drzewo. Ilosc czasu spedzonego w kotlowni spadl pewnie z 80% :D Poki co jestem bardzo zadowolony Kolor popiolu mam bardzo podobny jak na zdjeciach z postow wczesniejszych. Bardzo ciemny. Pale w 90% olczykiem. jesli nie mam olczyka to jakis inny A1. Zero spiekow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 18.02.2019 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2019 No nam się jeszcze fartnelo z ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alessandro 18.02.2019 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2019 Eliks, pamiętasz jak pisałem o szkodliwościach z podłogówki na nogi i dla tych co mają problemy z krążeniem etc? Na Targach Budma 2019 słyszę, że ogrzewanie podłogowe "umarło"... teraz moda na ogrzewanie ścienne i sufitowe, najlepiej w systemie fotowoltaiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 18.02.2019 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2019 No pamiętam, ja myślę że to co na targach, ma się nijak do trendów w naszych domach bo jak widzisz po tematach, nadal panuje niewiedza inwestorów i pakują do domów instalacje mieszane. My tu sobie możemy podyskutować o fotowoltaice i ogrzewaniu ściennym kiedy dookola mnie duża część to nadal piece kaflowe a drzewo "robią" sobie w lesie bo gałęziowka tania. Dla takich osób kocioł na eko to szczyt komfortu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RynioPynio 30.05.2019 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 A tu to tak cicho? wszyscy na wakacjach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woltrek88 04.08.2019 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 WitamCzy ktoś mógłby się podzielić jaki jest kod do wejścia w ustawienie konfiguracji pracy kotła edilkamin laguna2 P18.Z góry dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radik81 05.08.2019 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 A co kolega chce przestawić, tam nie ma co "grzebać". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woltrek88 10.08.2019 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2019 Trzeba mi zmienić konfigurację pracy. Do tej pory chodził w konfiguracji 1 tylko ogrzewanie (ustawienie fabryczne), a teraz doszło grzanie CWU. I muszę przestawić na konfigurację 3, ale wejście w menu konfiguracji jest zahasłowane. Nic ale to absolutnie nic więcej nie chcę "grzebać". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 10.08.2019 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2019 Trzeba mi zmienić konfigurację pracy. Do tej pory chodził w konfiguracji 1 tylko ogrzewanie (ustawienie fabryczne), a teraz doszło grzanie CWU. I muszę przestawić na konfigurację 3, ale wejście w menu konfiguracji jest zahasłowane. Nic ale to absolutnie nic więcej nie chcę "grzebać". wysłałem Ci w zeszłym tygodniu info na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof842 03.10.2019 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 Witam. Czy może Pani podać mi namiary na firmy, które zajmują się dystrybucją i montują Edillkamin Laguna P w Wielkopolsce lub Kujawsko- Pomorskiem?Mieszkam w Gnieźnie i szukam kogoś kto zamontuje mi taki kocioł grzewczy.Z góry dziękuję.Krzysztof Bartkowiak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radik81 03.10.2019 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 Kontaktuj się z kolegą @Puławiakiem on montuje w całej PL. Polecam, super fachowiec.http://sanitsystem.pl/id,55/cat,kotly-na-pellet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 03.10.2019 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 Tak tylko Puławiak to ma terminy na przyszły sezon grzewczy bo na ten nie ma już szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 03.10.2019 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 A Ty co rzecznik prasowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 03.10.2019 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 Pelletowiec:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 04.10.2019 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 Poprostu wiem jaka jest sytuacja więc nie ma co wprowadzać ludzi w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts