radik81 11.10.2019 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2019 Ja też ogrzewam narazie niecałe 100m2 (w planach około 150 m2) kocioł ustawiony na 70°C i nie ma żadnych problemów. Laguna odpala się 3-4 razy na dobę. Nagrzeje chatę i się wyłączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kvothe 11.10.2019 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2019 Ok, czyli nie dosc ze jest bardziej do CWU niz do C.O to jeszcze otwiera sie za wczesnie. Niestety dopiero po weekendzie bede mial mozliwosc porozmawiania sobie z instalatorem, ale w takim wypadku bede nalegac na instalacje zaworu ktory zasugerowal Pulawiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barliniak 11.10.2019 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2019 Tak w ogóle to najpierw się spytaj czy miał fizykę w szkole bo jeśli nie, to dalsza dyskusja nie będzie miała sensu. Będzie obstawiał przy swoim ,że tak musi być innym montował i byli zadowoleni(czytaj nieświadomi) Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 11.10.2019 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2019 Tak w ogóle to najpierw się spytaj czy miał fizykę w szkole bo jeśli nie, to dalsza dyskusja nie będzie miała sensu. Będzie obstawiał przy swoim ,że tak musi być innym montował i byli zadowoleni(czytaj nieświadomi) Powodzenia. To może ty mi wytłumaczysz dlaczego kocioł na pelet na 70 czyściej spala niż na 60? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barliniak 11.10.2019 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2019 A co tam chciałeś piec na pelet kupić?To samo zjawisko w śmieciuchu zachodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kvothe 31.10.2019 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2019 Monter ma mi wymienic zawor. Pytanie, dla mojej wiedzy dlaczego ten zawor ktory mam https://www.afriso.pl/katalog-online/afriso/termostatyczny-zawor-mieszajacy-atm-2/produkt/1276110 jest gorszy/ zly w stosunku do tego ?https://www.afriso.pl/katalog-online/afriso/zawor-temperaturowy-atv/produkt/1633500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 31.10.2019 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2019 Masz napisane wyraźnie że jeden jest do CWU a drugi do ochrony powrotu. Ten co ty masz miesza inaczej i w razie doplywu zbyt gorącej wody, dopuszcza zimną. Możesz podesłać zdjęcie w jaki sposób masz zamontowany ten zawór obecnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 31.10.2019 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2019 Monter ma mi wymienic zawor. Pytanie, dla mojej wiedzy dlaczego ten zawor ktory mam https://www.afriso.pl/katalog-online/afriso/termostatyczny-zawor-mieszajacy-atm-2/produkt/1276110 jest gorszy/ zly w stosunku do tego ?https://www.afriso.pl/katalog-online/afriso/zawor-temperaturowy-atv/produkt/1633500 A czytałeś co jest napisane w tych linkach które podałeś? Tam jest napisane do czego jest przeznaczony jeden zawór a do czego drugi wystarczy poczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kvothe 16.11.2019 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 (edytowane) Hej, Chcialbym zrobić małe podsumowanie z rownoczensym sprostowaniem w sprawie montazu pieca Edilkamin przez oficjalnego przedstawiciela. Jeżeli ktoś śledził moje posty, to wie iż miałem wątpliwosci co do zamontowanego zaworu (po konsultacji z kolegami z forum).Pan Sebastian zupełnie bezproblemowo mi zawór wymienił na taki jak chciałem i skrupulatnie wyjasnił dlaczego podjął decyzję o zamontowaniu takiego a nie innego - co ostatecznie uważam za wynik doświadczenia w tejże materii, bowiem sam po zagłębieniu się w charakterystyki zarówno zastosowanej pompy jak i zaworu doszedłem do wniosku że jest to rozwiązanie jak najbardziej w porządku. Dodatkowo był bardzo pomocny w kilku pobocznych kwestiach takich jak dobór odpowiednich zaworów termostatycznych czy kryzowanie grzejnikow tak aby jak najbardziej optymalnie ogrzewać mój dom. Podsumowując - po 2 miesiącach użytkowania bardzo polecam kociol Edilkamin Laguna jak i współpracę z oficjalnym przedstawiecielem. Współpraca zarówno z Panem Sebastianem jak i Panią Magdaleną do samego końca byłą czystą przyjemnością Dziękuje również wszystkim tym z forum, którzy w krótkim czasie spieszyli z pomocą i odpowiedzią na nurtujące kwestie. Edytowane 16 Listopada 2019 przez Kvothe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 17.11.2019 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 No to powiedz mi dlaczego zamontował Ci zawór taki a nie inny? Jak to wytłumaczył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 17.11.2019 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Znaczy ten poprzedni zawór był dobry ? To po co go wymieniałeś ? )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 19.11.2019 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 Za trudne pytanie widać, albo ktoś został zmuszony do sprostowania. Trochę szczerości poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the z 10.03.2020 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Witam. Przepraszam, że tak ni z gruchy, ni z pietruchy, ale jakie macie regulatory pokojowe do swoich lagunek? pozdrawiamthe z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radik81 11.03.2020 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2020 Jeśli chodzi o mnie to u mnie Emos T15RF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arrow00 31.05.2020 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 Witam wszystkich,mam pytanie odnośnie możliwości podłączenia dodatkowego pojemnika na pellet do tego pieca.Czy możecie polecić jakieś konkretne rozwiązania, które współpracują z tymi piecami (mam Lagunę 2). Pozdrawiam, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 31.05.2020 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 Podłączyć to się zawsze da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 01.06.2020 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2020 Witam wszystkich, mam pytanie odnośnie możliwości podłączenia dodatkowego pojemnika na pellet do tego pieca. Czy możecie polecić jakieś konkretne rozwiązania, które współpracują z tymi piecami (mam Lagunę 2). Pozdrawiam, Tomek Zapytaj u swojego dostawcy/instalatora może ma jakieś rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arrow00 01.06.2020 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2020 Zapytaj u swojego dostawcy/instalatora może ma jakieś rozwiązania No właśnie dostałem propozycję instalacji dodatkowego zbiornika za prawie 8000 PLN. Patrząc na ceny samych zbiorników, czy sterowanie i rurka do transportu pelletu jest taka droga? Pozdrawiam, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 02.06.2020 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2020 No właśnie dostałem propozycję instalacji dodatkowego zbiornika za prawie 8000 PLN. Patrząc na ceny samych zbiorników, czy sterowanie i rurka do transportu pelletu jest taka droga? Pozdrawiam, Tomek Da się to zrobić taniej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 02.06.2020 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2020 Oczywiście, że się da zrobić za 400zł tyłku musisz uspawać zbiornik że złomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts