wiertar 18.01.2019 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 A z ciekawości ile za termikę? Też cena w górę 50%? Chyba będziesz musiał przerzucić się na inne kotły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 18.01.2019 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Będzie za karę Kipiego z Plumem serwisowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 18.01.2019 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 (edytowane) Nie Kipim i Plumem polskie kotły pelletowe stoją Na Twoim miejscu eliks to bym się martwił o ile części zapasowe makarony podnieśli do góry bo nic wieczne nie jest. U mnie jak zapalarki, płyty główne sterowników, czujniki były ponad 7 lat temu tak dalej w tych samych cenach są. Ponad 22 tysiące za kocioł gdzie cała jego automatyka to pompa obiegowa w zestawie to raczej jakieś nieporozumienie a nie okazja bo w tej kasie można kupić dwa polskie kotły i to naprawdę z zaawansowanym sterowaniem. Edytowane 18 Stycznia 2019 przez karoka65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 18.01.2019 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 No chyba kupię po starej cenie jeszcze sztukę na części, żeby było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 18.01.2019 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Ha cześci na tym samym poziomie zostają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 18.01.2019 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Będzie za karę Kipiego z Plumem serwisowal. defro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 18.01.2019 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Ha cześci na tym samym poziomie zostają Chyba sam nie bardzo wierzysz w to co piszesz? na razie zostały. Jeśli poszły kotły to części tylko kwestia czasu, cudów nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 18.01.2019 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Chyba sam nie bardzo wierzysz w to co piszesz? na razie zostały. Jeśli poszły kotły to części tylko kwestia czasu, cudów nie ma. No właśnie to jest ciekawe gotowy produkt w 2018 poszedł w górę ostro a części nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 18.01.2019 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Za dużo dotacji i kotły idą w góre po za tym nikt tego nie kupi bo to jest w cenie pompy ciepła,która jest dużo bardziej bezobsługowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 18.01.2019 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 A myślisz że tego nie zrobiłem ? Ale niestety za cienki jestem. klienci ich sprowadzą na ziemię , tzn ich brak przynajmniej tu w PL . Kto zapłaci 20 kafli za kocioł przy którym trzeba robić i budować komin (nowo budujący , pisał o tym eliks) jak za te samą kwotę może mieć pompę . To strzał w stopę by nie napisać , że wyżej i to nie jest nawet kolano... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 18.01.2019 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Za dużo dotacji i kotły idą w góre po za tym nikt tego nie kupi bo to jest w cenie pompy ciepła,która jest dużo bardziej bezobsługowa. Śmiem napisać że całkowicie bezobsługowa a nie tylko bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RynioPynio 19.01.2019 02:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 To teraz nie wiem czy się cieszyć że jeszcze kupiłem taniej czy może zacząć zamykać drzwi do domu na noc bo zajeb... ukradną Coś mi się zdaje że LORD KRUSZWIL będzie nową twarzą EDILA na PL pelletowy prestiż Czy może za blisko do Szwajcarii... a za daleko Do polski prawie 20k za lagune to już nie jest dobra cena nie będzie za wielu lagunek w PL... jak tak cena bedzie. Największy argument tego kotła to już nie niska cena... Czyli spadek sprzedaży lagun na polskim rynku? A takie fajne te piecyki były... Chyba że to taki żart na prima aprilis ale to jeszcze nie teraz ? To co tak nabiło? Można by spytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G69 19.01.2019 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Edilkamin Laguna P w nowej cenie 19 600 z vat 8% co myślicie ? Więcej pieniędzy zostanie w kraju.Dla Włochów koniec 'rumakowania' w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faltra 19.01.2019 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Mocno zastanawiam się nad tym piecem. Jeśli ta cena naprawdę tak podskoczy to na pewno z niego zrezygnuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 19.01.2019 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Panie Pompe ciepła kupuj a nie kocioł na paliwo srane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 19.01.2019 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Ludzie do pomp mają awersję bo nie znają produktu, nie dziw się. Ja kupując peleciaka poczekalem sezon jak to się sprawuje u sąsiada w podobnym domku. Poza tym pompa to nowe, dobrze ocieplone domy z podłogówka a większość szukających kotły to ci, którzy po termomodernizacji swoich kilkunasto i kilkudziesięciu letnich domków, chcą zmienić śmieciucha na coś bardziej bezobsługowego. W takim przypadku pellet to złoty środek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 19.01.2019 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Dobrze wiesz ,że pompy z kalafiorami tez śmigają bez problemów . Niestety ludzie się boją nowinek , a i często po prostu nie wiedzą ' jak się to je' badz nie wiedzą ,że takie coś istnieje - za mało jest kampanii informacyjnych . Np program czyste powietrze , oprócz kilku krótkich wzmianek w tv i na forach jest po prostu cisza o tym . Ja pisałem niejednokrotnie , jak piec się skończy to przechodzę na PC . Chyba ,że szybciej się wkurzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RynioPynio 19.01.2019 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Ok. to ile musiał bym wydać na pompę ciepła? gdzie piec mam 16 kw.ile prądu to będzie brało? czy dziury na podwórku mam kopać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RynioPynio 19.01.2019 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 ciekawi mnie ile by mnie taka "kotłownia na pompie ciepła" kosztowała? czy dziura w ziemi w pionie czy poziomie? bo chyba nie mówicie po powietrznej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 19.01.2019 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Oczywiście że mówimy o powietrznej. Ale do kalafiorow to inna pompa, wyższa temperatura zasilania oznacza mniejszą sprawność i wyższe koszty, a o pieniążki kazdemu chodzi przecież. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts