Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kotły na pellet Edilkamin

Recommended Posts

• Odpowiedzi 328
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie Kipim i Plumem polskie kotły pelletowe stoją :)

Na Twoim miejscu eliks to bym się martwił o ile części zapasowe makarony podnieśli do góry bo nic wieczne nie jest.

U mnie jak zapalarki, płyty główne sterowników, czujniki były ponad 7 lat temu tak dalej w tych samych cenach są.

Ponad 22 tysiące za kocioł gdzie cała jego automatyka to pompa obiegowa w zestawie to raczej jakieś nieporozumienie a nie okazja bo w tej kasie można kupić dwa polskie kotły i to naprawdę z zaawansowanym sterowaniem.

Edytowane przez karoka65

A myślisz że tego nie zrobiłem ? Ale niestety za cienki jestem.

klienci ich sprowadzą na ziemię , tzn ich brak przynajmniej tu w PL . Kto zapłaci 20 kafli :bash: za kocioł przy którym trzeba robić i budować komin (nowo budujący , pisał o tym eliks) jak za te samą kwotę może mieć pompę . To strzał w stopę by nie napisać , że wyżej i to nie jest nawet kolano...

To teraz nie wiem czy się cieszyć że jeszcze kupiłem taniej czy może zacząć zamykać drzwi do domu na noc bo zajeb... ukradną ;)

Coś mi się zdaje że LORD KRUSZWIL będzie nową twarzą EDILA na PL :lol: pelletowy prestiż 8-)

Czy może za blisko do Szwajcarii... a za daleko Do polski ;)

prawie 20k za lagune to już nie jest dobra cena :mad: nie będzie za wielu lagunek w PL... jak tak cena bedzie.

Największy argument tego kotła to już nie niska cena...

Czyli spadek sprzedaży lagun na polskim rynku?

A takie fajne te piecyki były...

Chyba że to taki żart na prima aprilis ale to jeszcze nie teraz ?

To co tak nabiło?

Można by spytać. ;)

Ludzie do pomp mają awersję bo nie znają produktu, nie dziw się. Ja kupując peleciaka poczekalem sezon jak to się sprawuje u sąsiada w podobnym domku. Poza tym pompa to nowe, dobrze ocieplone domy z podłogówka a większość szukających kotły to ci, którzy po termomodernizacji swoich kilkunasto i kilkudziesięciu letnich domków, chcą zmienić śmieciucha na coś bardziej bezobsługowego. W takim przypadku pellet to złoty środek.

Dobrze wiesz ,że pompy z kalafiorami tez śmigają bez problemów . Niestety ludzie się boją nowinek , a i często po prostu nie wiedzą ' jak się to je' badz nie wiedzą ,że takie coś istnieje - za mało jest kampanii informacyjnych . Np program czyste powietrze , oprócz kilku krótkich wzmianek w tv i na forach jest po prostu cisza o tym . Ja pisałem niejednokrotnie , jak piec się skończy to przechodzę na PC . Chyba ,że szybciej się wkurzę :D