mate166gmail.com 19.09.2017 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Utwierdźcie mnei proszę w przekonaniu ze klejenie na grzebień to najlepsze rozwiązanie Tak się dogadalem z wykonawcą - kręcił trochę głową, próbował marudzić, ze sciany pewnie krzywe itp. Dałem mu poziomice 3m i kazałem sprawdzać - nie bardzo miał się czego czepić i mówił, że zrobi na grzebien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 19.09.2017 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Utwierdźcie mnei proszę w przekonaniu ze klejenie na grzebień to najlepsze rozwiązanie Tak się dogadalem z wykonawcą - kręcił trochę głową, próbował marudzić, ze sciany pewnie krzywe itp. Dałem mu poziomice 3m i kazałem sprawdzać - nie bardzo miał się czego czepić i mówił, że zrobi na grzebien Utwierdzam. Grzebień to najlepiej jak się da. O ile podłoże pozwala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Termo Organika 25.10.2017 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2017 Utwierdźcie mnei proszę w przekonaniu ze klejenie na grzebień to najlepsze rozwiązanie Tak się dogadalem z wykonawcą - kręcił trochę głową, próbował marudzić, ze sciany pewnie krzywe itp. Dałem mu poziomice 3m i kazałem sprawdzać - nie bardzo miał się czego czepić i mówił, że zrobi na grzebien Mocowanie płyt styropianowych do ściany zewnętrznej budynku techniką rozprowadzenia kleju na całej powierzchni (tzw. Metoda na grzebień) jest najlepszym rozwiązaniem jaki można zastosować. Płyta styropianowa całą powierzchnią równomiernie przylega do ściany budynku co ma bardzo pozytywny wpływ na trwałość i stabilność całego systemu ociepleń. Metoda całopowierzchniowego klejenia płyty styropianowych może być coraz częściej stosowana z uwagi na możliwość uzyskania równej powierzchni wznoszonych ścian (bloczki, cegły, pustaki, mają już często powtarzalne wymiary) . Nie znaczy to że metoda klejenia pasmowo-punktowa (ramka na zewnątrz i w środek kilka placków kleju) jest zła. Jej zastosowanie jest sprawdzone od wielu lat, a bardzo często jest to jedyna poprawna metoda jaką można zastosować ze względu na nierówność podłoża do którego będą mocowane płyty styropianowe. W zaleceniach firmy Termo Organika dostępnych na https://termoorganika.pl/pozostale jest zamieszczone więcej informacji odnośnie poprawnego montażu płyt styropianowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_kaminski 26.10.2017 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Nowoczesna chemia jest mega mocna - sprawdzaliście jaką ma przyczepność klej do styropianu? 0,08MPa. Większą analiza potrzeby kołkowania można przeczytać tutaj http://www.usiebiewdomu.com/2017/10/kolkowaniestyropianu.html Jednym powodem kołkowania może być słabonośne podłoże ale to tylko dodatek do kleju. Kiedyś byłem na szkoleniu sygnowanym przez firmę na pierwszą literę alfabetu i pan (nie wiem czy pracownik, ale miał firmowy trykot) mówił o tym by nie robić po całym obwodzie kleju ale zostawić "szparę" z góry i dołu by para wodna wychodząca że ściany miała gdzie odparować. Po tym ja wyszedłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 07.11.2017 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 Witam mam pytanie odnośnie montowania narożników do rogów wewnętrznych czy jest to wymagane??? Mam garaż mniejszy od ściany szczytowej budynku do której jest dostawiony, jak właściwie należy postępować z tymi narożnikami wewnętrznymi. Czy są wogóle narożniki do montowania do rogów wewnętrznych, czy wystarczy jeśli wykonawca wywinie tylko siatkę na ścianę prostopadłą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 07.11.2017 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 Siatkę w narożniku fachowiec wywinie z jakimś promieniem i może to wyglądać nieestetycznie. Narożnik wewnętrzny (są takie uniwersalne zew/wew) pozwoli znosić naprężenia elewacji ścian i zapobiegnie pęknięciom. Koszt narożników znikomy, a estetyka tylko na tym zyska.Ale to tylko moje dywagacje, nie poparte budowlanym doświadczeniem w tym zakresie. PozdrawiamCezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 08.11.2017 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 Może wypowie się jeszcze ktoś ( pytanie 2 posty wcześniej) z doświadczeniem w tym zakresie, byłbym wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 09.11.2017 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 prawidlowo wywiniety zaklad siatki dla naroznika wewnetrznego, na dobrej jakosci siatce i co wazne - nie przeciety podczas obrobki - spokojnie daje rade w tym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts