Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Remont Mieszkania - Wielka Płyta - Tynki/Gładzie

hubi1212

Recommended Posts

Witam Serdecznie.

Kupiłem zapuszczone mieszkanie 58 m2 , wielka płyta z lat 80. Wszystko do wymiany - stolarka , elektryka , hydraulika.. Jestem po zdzieraniu farb i zburzeniu dwóch ścianek działowych - jedna w WC , druga w salonie. Teraz będę robił elektrykę - brudy w ścianach i posadzce , następnie hydraulika (woda , ogrzewania nie mogę przerabiać). Nie wiem co mam zrobić ze ścianami po instalacjach , czym zakryć bruzdy? Czy na te ściany trzeba nałożyć nowy tynk czy jakieś gładzie? Chciałbym je wyprostować oraz zrobić wszystko porządnie bez tzw. lipy. Prośba o poradę. Poniżej przedstawiam kilka zdjęć przed zdjęciem farb i po zdjęciu. Praktycznie ciężko więcej zeskrobać ze ścian - próby szpachlami / żyrafą itp. Czy tyle wystarczy czy jeszcze trzeba coś zeskrobać?

Z góry Dziękuję za odpowiedź

Hubert.

20170516_143344-min.jpg

20170518_194953-min.jpg

20170518_195000-min.jpg

20170518_195008-min.jpg

20170526_181854-min.jpg

Wyburzyles dwie sciany w bloku z wielkiej plyty? Konsultowales te poczynania z jakims budowlancem? Ja mam zamiar wykuc jedynie niezbyt glebokie bruzdy aby zakryc w tynku kable od alarmu i mam wiele watpliwosci czytajac rozne artykuly i fora budowlane . Wielka plyta to nie budynek stawiany tradycyjnie i naruszenie konstrukcji moze miec olbrzymie konsekwencje nie tylko dla Ciebie ale i mieszkan sasiadow.