2bee 26.05.2017 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 Witam,Jestem zainteresowana dzialka do ktorej wszystkie media (gaz,prad,kanalizacja i woda) sa w odleglosci ok. 100 m. Wlasciciel mowi , ze koszty doprowadzenia nie powinny przekroczyc 30 tys a mnie sie wydaje, ze duzo...duzo wiecej. Dzialka jest pod Warszawa. Kto ma racje ?Ile to bedzie orientacyjne kosztwac? Bede bardzo wdzieczna za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 27.05.2017 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 Nikt w magiczną kule nie zaglądnie i nie powie.Jeden dzień urlopu i obskoczysz energetykę, gazownie oraz wodociągi.Media mają wliczone jakieś tam metry w ryczałcie reszta trzeba dopłacać.gorzej jeśli wiocha jest nierozwojowa i nie opłaca się ciągnąć mediów 100m.Kanalizację można zamienić na oczyszczalnie, gaz zamienić na pompę ciepła(lub pelet czy węgiel), na upartego wodę ze studni głębinowej ale bez prądu się nie obejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 28.05.2017 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2017 Prąd w enei do 200 m w cenie. Reszta to nie wiem, ale wody i kanalizacji chyba nie opłaca się ciągnąć tyle. Lepiej studnia i oczyszczalnia. Gaz zbędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts