yaro137 28.05.2017 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2017 Jak przyklejać styropian na taśmy paroprzepuszczalne wokół okien? Wykonawca twierdzi, że klej tam nie powinien dochodzić ze względu na gwarancje. Może i tak, bo lepiej pewnie taka taśma się sprawuje jeśli nie jest zaklejona masą klejową. Z drugiej jednak strony, czy sama listwa dylatacyjna zapewni, że takie połączenie będzie ciepłe? U mnie styropian dochodzi do prowadnicy rolet. Między warstą kleju a prowadnicą będzie z 15-20cm bez kleju czyli styropian w powietrzu. Jak to powinno byc prawidłowo wykonane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filip80 02.06.2017 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 podpinam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro137 02.06.2017 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 Dodam jeszcze, że instalatorzy okien/rolet pewnie się nie zastanawiali, co z ociepleniem i krawędź prowadnicy rolet leci wzdłóż zewnętrznej krawędzi ramy okiennej. Moim zdaniem prowadnice powinny być głębiej co najmniej centymetr żeby styropian mógł choć o tyle zachodzić na ramę okna. Trochę juz na to za późno. Kazałem dać po 1cm styropianu dodatkowo wchodząc na prowadnicę. Czy to coś da nie wiem. Wątpię. W końcu pod tym jest szczelina prowadnicy oddzielona od dziury wokół ramy cienką blaszką z której jest zbudowana prowadnica. Ku przestrodze innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts