ibiszek 29.05.2017 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2017 Witam. Nie wiem czy to odpowiedni dział (jeśli nie to proszę o przeniesienie). Mój kuzyn (mojej mamy brata syn) posiada 1.1ha działki którą chce mi przekazać bezpłatnie. Z tego co pamięta (bo jeszcze nie sprawdzał w dokumentach) działka była w około 30% jako zalesiona a reszta jako pole rolne. Z czasem jednak las powiększał się i obecnie prawie cała jest zalesiona.Jak by wyglądał proceder otrzymania tej działki i jak to jest teraz jeśli nie posiadam wykształcenia rolniczego.I jak to jest z podatkiem od darowizny. Jak wysoki musiał bym zapłacić?Za każdą pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 29.05.2017 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2017 Nawet jak chce to nie może. Takie prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ibiszek 29.05.2017 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2017 Nawet jak chce to nie może. Takie prawo. tzn nie może przekazać mi tej działki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts