suchoj 30.05.2017 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Hej, od niedzieli mam uciążliwy problem z odpływem w mieszkaniu. Umywalka z łazience i zlew w kuchni są podłączone do jednego odpływu i niestety zatkał się. Sytuacja prezentuję się mniej więcej tak: WC jest podłączony bezpośrednio do pionu. Koło WC jest zrobiony otwór na podgląd licznika ale niestety nie widać w którym miejscu rura odpływowa umywalek łączy się z pionem. Największy problem wyszedł przy próbie użycia spirali, przechodzi na wylot między zlewem, a umywalką. Prawdopodobnie jest tam trójnik, który jest pod takim kątem połączony z pionem, że spirala tam nie wchodzi. Czy jest jakiś sposób na odetkanie takiego odpływu bez kucia płytek albo przebijania ściany ? Bo w tym momencie niestety widzę tylko taką opcję Z góry dziękuję za podpowiedzi Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 30.05.2017 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 WitamMoże zdemontować WC, dostać się do pionu i "poszukać" odpływu zlewu i umywalki i tam sprawdzić czy da się przepchać. Czy próbowałeś "ciśnieniowo", zatkać np odpływ umywalki a w lewie użyć gumowego "przepychacza" (gumowej półkuli na drążku). Dziwne z tą "żmijką", że tak przechodzi. Nie widziałem takiego trójnika aby była taka możliwość, no chyba, że to jest czwórnik albo pokombinowane z nasuwkami. PozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suchoj 30.05.2017 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 (edytowane) Rzeczywiście może warto zacząć od zdemontowania WC, chociaż obawiam się, że otwór może być za mały żeby się dostać do tego odpływu zlew-umywalka. Ciśnieniowo próbowałem, nie pomaga. Kret też nic nie dał. Z tą żmijką to bardzo dziwne, ktoś tam musiał wykonać dziwną konstrukcję, a niestety nie wiem jaką, bo poprzedni właściciele nie pamiętają, żadnych schematów połączeń też nie mają. Edytowane 30 Maja 2017 przez suchoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts