KreatywniMJ 30.07.2017 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2017 A jakie ciekawe zmiany wprowadziliście wewnątrz budynku?? Mile widziane rysunki/zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
triage 31.07.2017 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2017 hej teraz jestem w pracy wiec nie mam żadnych zdjęć ze zmian to chyba najbardziej istotna wywalenie ściany między kuchnią a salonem oraz rezygnacja ze spiżarni jedna wielka przestrzeń , pod schodami robimi pomieszczenie składzik tam docelowo będzie mała spiżarniaw garażu likwidujemy wnękę oraz w pokoju gościnnym przez co zyskujemy miejsce na pralkę w kotłowni z tego powodu rezygnujemy z pralni na piętrze powiększając łazienkęzmieniamy okna z hts na normalne, u góry bez zmian - zrezygnowaliśmy z 3 okien połaciowych( dachowych) ogrzewanie pompa ciepła gruntowa bez rekuperacjikolor stolarki złoty dąb jesteśmy na etapie wyboru firmy dach kryty blacho dachówka NOVATIK premium (imitacja płaskiej dachówki) kolor grafit, tynk na elewacji chcemy kość słoniową przy garażu z szarymi boniami ze zmian to na razie tyle ale pewnie coś urodzi się w trakcie jak masz pytania to pytaj pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KreatywniMJ 01.08.2017 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2017 hej teraz jestem w pracy wiec nie mam żadnych zdjęć ze zmian to chyba najbardziej istotna wywalenie ściany między kuchnią a salonem oraz rezygnacja ze spiżarni jedna wielka przestrzeń , pod schodami robimi pomieszczenie składzik tam docelowo będzie mała spiżarnia w garażu likwidujemy wnękę oraz w pokoju gościnnym przez co zyskujemy miejsce na pralkę w kotłowni z tego powodu rezygnujemy z pralni na piętrze powiększając łazienkę zmieniamy okna z hts na normalne, u góry bez zmian - zrezygnowaliśmy z 3 okien połaciowych( dachowych) ogrzewanie pompa ciepła gruntowa bez rekuperacji kolor stolarki złoty dąb jesteśmy na etapie wyboru firmy dach kryty blacho dachówka NOVATIK premium (imitacja płaskiej dachówki) kolor grafit, tynk na elewacji chcemy kość słoniową przy garażu z szarymi boniami ze zmian to na razie tyle ale pewnie coś urodzi się w trakcie jak masz pytania to pytaj pozdrawiam Też zdecydowaliśmy się na zrobienie pralni w kotłowni Najbardziej ciekawi mnie czy zostawiacie wnęki na szafy, według projektu mają chyba 45 cm tylko, do tego przy samej szafie jest okno, więc może być problem z karniszem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
triage 01.08.2017 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2017 hej wnęki na szafy zostawiamy ale nie będzie tam szaf ponieważ z jednego pokoju zrobimy garderobę ogólnodostępną właśnie żeby nie mieć szaf w pokojach tez zastanawialiśmy się nad tymi oknami projektant tworząc ten dom w zamyśle miał umiejscowienie wszystkich okien od razu przy ścianach, na parterze pokrzyżowaliśmy jego plany i wyśrodkowaliśmy okna tak aby pokój gościnny i salon był bardziej ustawny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanarek7 03.08.2017 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 Hej mam pytanko. W zmianach zauważyłam, że na dole zrobiłeś pralnię od kotłowni. Mi tez podoba się to rozwiązanie! powiedz jak duże jest to pomieszczenie? jak szerokie? Czy wejdą obok siebie pralka i suszarka, czy będę musiała postawić jedną na drugą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KreatywniMJ 11.08.2017 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2017 Hej mam pytanko. W zmianach zauważyłam, że na dole zrobiłeś pralnię od kotłowni. Mi tez podoba się to rozwiązanie! powiedz jak duże jest to pomieszczenie? jak szerokie? Czy wejdą obok siebie pralka i suszarka, czy będę musiała postawić jedną na drugą. Pozdrawiam Według projektu 1.2m na 1.1m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGrzesiek 02.12.2017 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2017 Witam wszystkich forumowiczow i fanow Darleny. Triage musze przyznac ze przeczytalem wszystko co napisalas o swojej budowie i duzo wnioskow z tego wszytkiego wyciaglem. Zmiany rowniez w naszym projekcie beda. Jak u Was sprawa wyglada teraz? Podrzucisz kilka fotek prosze? PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zasepam 12.12.2017 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2017 Witam Od wiosny zaczynamy budowę domu wg projektu Darlena i mam prośbę czy ma ktoś z Was policzone ile potrzeba bloczków na fundamenty, na ściany oraz strop (teriva) Pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGrzesiek 17.12.2017 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Zastanow sie dobrze nad Teriva. Nie ma to jak tradycyjny monolit. Teriva moze i tansza ale jednak konkretny strop to jest to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rredox 02.01.2018 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 GGrzesiek, możesz wyjaśnić jakie masz konkretnie obiekcje co do Terriva? Zastanawiamy się nad zakupem tego projektu i ciekawi mnie jakie ten strop może mieć wad... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaidarekC 02.01.2018 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 Witam, tez myślimy o tym projekcie. Co do pralni w kotłowni to uważam że może być niewygodnie nosić pranie przez garaż. Ja my Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaidarekC 02.01.2018 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 cd.... ja my Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaidarekC 02.01.2018 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 ja myślę o pralni pod schodami. Też rezygnujemy z 2 okien hst. Tylko chcemy jeszcze zmienić Ytonga na poroton, co o tym my Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaidarekC 02.01.2018 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 ...co o tym myślicie? Jeszcze materiał budowlany checmy zmienić na poroton Robena. A ogrzewanie pompa ciepła W-P z fotovoltaiką. W sobotę jadę do znajomego pogadać o pompie ciepła poniewaz takiej używa. Prosze o wasze opinie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaidarekC 02.01.2018 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 Aha czy ktoś może dysponuje kosztorysem i ilością materiałów budowlanych do budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaidarekC 02.01.2018 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 jei tak to proszę o przesłanie na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konradzet 14.03.2018 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 Witam Was Rowniez upatrzylem sobie darlene Tylko Podpowiedzcie W jakiej kwocie sie moge zamknac w surowym zamknietym? jestescie mi w stanie udzielic takiej informacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-r-o-n 20.02.2020 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2020 Witam wszystkich, jak tam wasze domy, pewnie już dawno stoją, ostatnie posty z 2017 roku. Ja dopiero zamierzam kupić projekt, jest na etapie wszystkich pozwoleń. Można prosić o jakieś fotki, plusy i minusy tego projektu. Jakieś rady? jakie to przewidywalne koszty w stanie surowym otwartym i zamkniętym? Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikolajek 08.03.2020 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2020 A-r-o-n my jesteśmy w trakcie budowy (obecnie tynki wewnętrzne). Największą zmiana u nas to ściana kolankowa podnieśiona o 1 porotherm - i to był trafny wybór, oraz kominek przenieśiony na ścianę spizarki. reszta zmian bardziej kosmetyczne np wyśrodkowane okno tarasowe. Generalnie puki co jesteśmy zadowoleni i już się nie możemy doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts