Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nasza budowa - DARLENA

Recommended Posts

hej teraz jestem w pracy wiec nie mam żadnych zdjęć

ze zmian to chyba najbardziej istotna wywalenie ściany między kuchnią a salonem oraz rezygnacja ze spiżarni jedna wielka przestrzeń , pod schodami robimi pomieszczenie składzik tam docelowo będzie mała spiżarnia

w garażu likwidujemy wnękę oraz w pokoju gościnnym przez co zyskujemy miejsce na pralkę w kotłowni z tego powodu rezygnujemy z pralni na piętrze powiększając łazienkę

zmieniamy okna z hts na normalne, u góry bez zmian - zrezygnowaliśmy z 3 okien połaciowych( dachowych)

ogrzewanie pompa ciepła gruntowa bez rekuperacji

kolor stolarki złoty dąb jesteśmy na etapie wyboru firmy

dach kryty blacho dachówka NOVATIK premium (imitacja płaskiej dachówki) kolor grafit, tynk na elewacji chcemy kość słoniową przy garażu z szarymi boniami

ze zmian to na razie tyle ale pewnie coś urodzi się w trakcie jak masz pytania to pytaj

pozdrawiam

hej teraz jestem w pracy wiec nie mam żadnych zdjęć

ze zmian to chyba najbardziej istotna wywalenie ściany między kuchnią a salonem oraz rezygnacja ze spiżarni jedna wielka przestrzeń , pod schodami robimi pomieszczenie składzik tam docelowo będzie mała spiżarnia

w garażu likwidujemy wnękę oraz w pokoju gościnnym przez co zyskujemy miejsce na pralkę w kotłowni z tego powodu rezygnujemy z pralni na piętrze powiększając łazienkę

zmieniamy okna z hts na normalne, u góry bez zmian - zrezygnowaliśmy z 3 okien połaciowych( dachowych)

ogrzewanie pompa ciepła gruntowa bez rekuperacji

kolor stolarki złoty dąb jesteśmy na etapie wyboru firmy

dach kryty blacho dachówka NOVATIK premium (imitacja płaskiej dachówki) kolor grafit, tynk na elewacji chcemy kość słoniową przy garażu z szarymi boniami

ze zmian to na razie tyle ale pewnie coś urodzi się w trakcie jak masz pytania to pytaj

pozdrawiam

Też zdecydowaliśmy się na zrobienie pralni w kotłowni :)

Najbardziej ciekawi mnie czy zostawiacie wnęki na szafy, według projektu mają chyba 45 cm tylko, do tego przy samej szafie jest okno, więc może być problem z karniszem...

hej

wnęki na szafy zostawiamy ale nie będzie tam szaf ponieważ z jednego pokoju zrobimy garderobę ogólnodostępną właśnie żeby nie mieć szaf w pokojach

tez zastanawialiśmy się nad tymi oknami projektant tworząc ten dom w zamyśle miał umiejscowienie wszystkich okien od razu przy ścianach, na parterze pokrzyżowaliśmy jego plany i wyśrodkowaliśmy okna tak aby pokój gościnny i salon był bardziej ustawny

Hej mam pytanko. W zmianach zauważyłam, że na dole zrobiłeś pralnię od kotłowni. Mi tez podoba się to rozwiązanie! powiedz jak duże jest to pomieszczenie? jak szerokie? Czy wejdą obok siebie pralka i suszarka, czy będę musiała postawić jedną na drugą. Pozdrawiam

Według projektu 1.2m na 1.1m :)

• 3 months później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 months później...
  • 1 year później...
Witam wszystkich, jak tam wasze domy, pewnie już dawno stoją, ostatnie posty z 2017 roku. Ja dopiero zamierzam kupić projekt, jest na etapie wszystkich pozwoleń. Można prosić o jakieś fotki, plusy i minusy tego projektu. Jakieś rady? jakie to przewidywalne koszty w stanie surowym otwartym i zamkniętym? Pozdrawiam wszystkich.

• 3 weeks później...
A-r-o-n my jesteśmy w trakcie budowy (obecnie tynki wewnętrzne). Największą zmiana u nas to ściana kolankowa podnieśiona o 1 porotherm - i to był trafny wybór, oraz kominek przenieśiony na ścianę spizarki. reszta zmian bardziej kosmetyczne np wyśrodkowane okno tarasowe. Generalnie puki co jesteśmy zadowoleni i już się nie możemy doczekać