scotystudio 30.05.2017 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Dzień dobry, Wykonawca Olabud z Bielska Białej zostawił mnie w takiej sytuacji , zdjęcia poniżej W wielu miejscach karton rozepchał tynk. Sufit podwieszany także popękał . Zabudowa byłą kładziona jeszcze przed wylewkami. Nie wiem jak do sprawy podejść bo firma nie chce tego naprawiać, twierdząc że inna firma od wykończeń to sobie poprawi. Nie wiem czy walczyć o reklamację i ile takie dzióbanie może kosztować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 30.05.2017 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Masakra Czy wykonawca powiedział Ci, że gips-karton kładzie się po zakończeniu prac mokrych? To są tynki suche i z wyjątkiem tych dedykowanych do łazienek nie powinno się ich narażać na dużą wilgoć. Dodatkowo nasuwa mi się pytanie o profile, jakie zastosowali? Powinny być co najmniej 0,6 mm. Możesz podpytać inną firmę wykończeniową czy jest szansa na to, aby nakręcić drugą warstwę karton-gipsów, z tym, że tam, gdzie masz "łódkę" raczej druga warstwa nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 30.05.2017 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Proponuję temat skonsultować z kierownikiem budowy- powinien pomóc Ci w znalezieniu najlepszego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 31.05.2017 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 Jak dla mnie wykonawca idiota. Fachowiec nie powinien zacząć roboty jeśli nie zostały zakończone najbardziej mokre etapy budowy (tynk i wylewki) , bo grozi to uszkodzeniem (zniszczeniem) zabudowy z KG ... Tutaj widać że woda wsiąknęła w KG i KG napuchł. W takim przypadku nalezy uszkodzone KG wymienić , bo te płyty już straciły swoje właściwości ... Inna rzecz że takie zawilgocenie może spowodować że wjdzie grzyb i pleśń ... Jak dla mnie wietrzyć i wymienic uszkodzone płyty i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts