krzemien 30.05.2017 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Witam, Szperałem w wyszukiwarce, jednak nie znalazłem zbytnio informacji na ten temat.Mianowicie, zakupilem dzialke która w 90% swojego terenu sklada sie z gruntu typu ŁV, reszta to LsV. Razem z zakupem działki dostałem WZ wystawiona na porzednia włascicielke na budowe domu o okreslonych warunkach. Pare miesiecy temu przepisalem w gminie WZ na siebie - tzn dostałem zgode na przjecie WZ z wszystkimi prawami i ustaleniami itp. Sama WZ była wystawiona w 2015 roku. I teraz moje pytanie. Czy w jakis sposob takie WZ maja swój termin ważności ? Jestem w trakcie projektowania domu i mysle ze realnie to zacznę budowe pewnie dopiero w 2018, szlifujac sam projekt, zbierajac srodki itp. Dodam jeszcze ze WZ byla wydana na podstawie ar 59 ust 1, art 61 ust1, w zwiazku z art 60 ust 1 ustawy z dnia 27.03.2003 o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym i jakis tam uzupelnieniach z 2012 i 2014. Jak wyglada prawo w tym kontekscie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 30.05.2017 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 WZ jest ważne do momentu uchwalenia MPZP jeśli gmina w tym czasie go nie uchwaliła to występujesz o pozwolenie na podstawie tej WZ po jego otrzymaniu uprawomocnieniu masz 3 lata na rozpoczęcie budowy, W tym czasie nawet uchwalenie planu nic nie zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzemien 31.05.2017 04:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 To bardzo dobra informacja,rozwiązuje wiele moich problemów. Dziękuje za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts