msabaj 31.05.2017 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 Witam,Dom już wybudowałem, ale pojawił się problem z izolacją tarasów które są nad pomieszczeniem ogrzewanym. Posiadam 3 takie tarasy i okazuje się że nie jest to łatwe zadanie. Miałem już umówionego fachowca ale nawalił ( zwlekał mnie prawie 2 miesiące). Mi już bardzo zależy na czasie a w moich okolicach nikogo takiego nie znalazłem. Bardzo proszę o podesłanie mi na priv kogoś zaufanego i sprawdzonego. W razie konieczności posiadam do dyspozycji mieszkanie z którego można bez problemu skorzystać Dziękuję za pomocMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msabaj 07.06.2017 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Witam ponownie, czy naprawdę nie ma nikogo kto zna dobrą firmę od izolacji tarasów z okolic Łodzi? PozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 07.06.2017 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Takie tarasy to kiepski biznes z przyczyn finansowych. Dwa lata temu robiłem wycenę na taras 20 m2. I abym mogł dać na to gwarancję to koszt wyszedł 18 tysięcy....nie każdy tyle da a za 2-3 tysiące to się czasu nie opłaca marnować i w takiej cenie nie da się tego zrobić dobrze.Teraz wszyscy obłożeni pracą to ot tak nikt tam nie pojedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 07.06.2017 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 (edytowane) msabaj.....Wysłałem Panu prywatną wiadomość. Edytowane 7 Czerwca 2017 przez jnow1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 07.06.2017 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Piękna wycena 18 tys za 20m2 ...czy to z głowy ,czy z sufitu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 07.06.2017 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Widziałeś ten taras? Że uważasz że to drogo? Jak wiesz ile kosztuje zabezpieczanie stali i odtwarzanie powierzchni to byś wiedział czy to realne czy nie. Policz obróbki, żywice do obróbek itp, a nie mówiąc taras myślisz o położeniu jednej warstwy szlamu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 07.06.2017 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Co za brednie...szkoda gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msabaj 08.06.2017 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 Moje tarasy były zrobione w tamtym roku przez osobę która się na tym nie znała.Na płytę nośną został przyklejony styropian xps austrotherm ( taki różowy), na to siatka i hydroizolacja. Nie było zastosowanych żadnych taśm, jastrychu, na dodatek spadek jest prawie zerowy.Teraz trzeba zerwać ten styropian i zrobić tak jak należy. Miałem już pierwszego kwietnia umówionego wykonawcę ale do tej pory się nie zjawił. Niepotrzebnie tylko kupiłem materiały które miały być użyte przy izolacji.1. Preparat gruntujący Koster KSK VORANSTRICH BL2. Samoprzylepna izolacja bitumiczna Koster KSK SY 153. Taśma butylowa SUEZ WATERPROOFING 150MM4. K-FONIK 160kg/m3 30mm - jest to mata kauczukowa która miała być użyta do termoizolacji Miałem jeszcze kupić żywicę NOXAN, ale chyba na szczęście jej nie kupiłem. Mam już ekipę od elewacji która czeka na wykonanie tych tarasów, dodatkowo ekipa która wykonuje wnętrza.Te tarasy to jedyna rzecz w tym domu która daje mi w kość i przez którą sen mam krótszy....Pierwszy raz trafiłem na kogoś tak niesłownego, ale takie życie:)Bardzo zależy mi by ktoś mi pomógł w tej sytuacji, posiadam mieszkanie do dyspozycji na czas realizacji oraz gotowy jestem dopłacić za "ekspres"Jeżeli chodzi o zakupione materiały to tylko zależy od wykonawcy czy będzie chciał na nich pracować, mam możliwość zwrócić je osobie która miała to robić PozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msabaj 09.06.2017 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 czy naprawdę już takie czasy nastały że nie ma sprawdzonej firmy która by się tego podjęła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 09.06.2017 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 A jnov1 nie chce ci tego zrobić? Bo widać że wie co pisze. Jak nie masz spadku ba płycie to przed izolacją musisz go zrobić...jakieś 50 -60 zł za m2 zależnie od wielkiści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msabaj 09.06.2017 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 liczę się z wydatkiem, zależy mi tylko na osobie która wie jak to się robi. Chcę wydać kasę raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msabaj 09.06.2017 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 liczę się ze sporym wydatkiem, zależy mi tylko na osobie która wie jak to się robi. Nie chciał bym kogoś kto będzie się uczył na moim tarasie:)Mam naprawdę krytyczną sytuację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 09.06.2017 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 skontaktuj się z firmą http://barel-management.pl . robili u mnie nad garażem izolację jakieś 3 lata temu. całość to stropodach o konstrukcji odwróconej (częściowo), izolacją EPDM, wykończony żwirem, leżącymi luźno płytkami betonowymi i zielenią. jak do tej pory wszystko działa jak trzeba. czym chcesz wykończyć taras? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msabaj 09.06.2017 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 miała być żywica, ale jest mi obojętne mogą być również płytki. Mam kupioną tą matę kauczukową - tania nie była, podobno stosuje się ją pod system gdzie będzie żywica. Myślę że najlepiej było by frezować płytę by zrobić spadek, trzeba dać dobrą obróbkę blacharską, na większym tarasie chcę dać rynnę. Tak jak pisał Andrzej bez frezowania chyba się nie obędzie:(. Chciałem robić wykończeniówkę ale tarasy mnie blokują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 09.06.2017 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 ja tam mam spadek zrobiony za pomocą EPS, może taniej byłoby zrobić tak u Ciebie, na to XPS i ponownie jakaś hydroizolacja? wtedy obejdzie się bez zrywania istniejących materiałów. albo spadek z EPS, potem hydroizolacja, XPS i na niego geowłóknina + balast (płytki betonowe, żwir, o ile strop to utrzyma)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msabaj 09.06.2017 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 u mnie nie ma dużo miejsca. Od płyty będzie jakieś 15cm. Styropian który mam ma 12cm i trzeba go zerwać. Pod nim nie ma żadnych paroizolacji, nie ma taśm wywiniętych na ścianę. Trzeba go zerwać i zrobić jak należy, na pewno trzeba będzie wylać jastrych. tego wszystkiego to dobrze że tylko styropian trzeba będzie zerwać. Czytałem że spadek można jeszcze zrobić na styropianie, ale na pewno nie na jastrychu, ale tutaj niech wypowiedzą się facowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts