piotrek0m 01.06.2017 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 No i to jest przykład w miarę taniego domu. Prostota. Ale ogólnie to dobrze, że są majętni ludzie i wybierają ładne domy, gdyż inaczej mielibyśmy architektoniczną pustynię prostokątnych stodół z prostym dachem ... a tak mamy zróżnicowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ec-Synek 04.06.2017 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Koledzy a czy garaż 2-stanowiskowy będzie znacznie droższy w budowie od pojedynczego ?Szukam prostego domu, względnie taniego w budowie. Nie ukrywam, że garaż taki będzie bardzo przydatny, ale jesli znacząco podroży to koszt to jesteśmy w stanie z tego zrezygnować.Może ktoś się wypowiedzieć lub ew. ocenić projekt "Dom w lucernie G2" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 04.06.2017 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Dla mnie prawie wszystkie domy średniej wielkości z podwójnym garażem mają zaburzone proporcje - w tym projekcie garaż i kotłownia zajmują więcej niż salon, kuchnia, jadalnia - jeśli mały dom z podwójnym garażem to garaż w piwnicy. Ja z tego powodu zdecydowałem się na garaż wolnostojący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ec-Synek 04.06.2017 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Problem mam taki, iż na działce którą planuję nabyć w najbliższych dniach nie zaleca się robienia piwnicy. Tzn. na pewno podroży to inwestycję ze względu na drenaż, który i tak muszę wykonać, z tym że przy piwnicach będzie to trochę "grubsza" robota to po pierwsze, a po drugie garaż w bryle domu to dla mnie bardzo duży plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 04.06.2017 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Jasne że plus, też chciałem mieć w bryle, ale wyszlaby w moim przypadku bardzo przytłaczająca działkę budowla więc zdecydowałem się na rozdzielenie ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 04.06.2017 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Koledzy a czy garaż 2-stanowiskowy będzie znacznie droższy w budowie od pojedynczego ? Szukam prostego domu, względnie taniego w budowie. Nie ukrywam, że garaż taki będzie bardzo przydatny, ale jesli znacząco podroży to koszt to jesteśmy w stanie z tego zrezygnować. Może ktoś się wypowiedzieć lub ew. ocenić projekt "Dom w lucernie G2" ? Jesli chodzi i koszt to tak szacunkowo mozna przyjac ze 1m2 do stanu deweloperskiego to okolo 2-2,5tys wiec pomnoz te minimum 15m2*2tys i masz minimum dodatkowe 30tys. Czy to duzo odpowiedz sobie sam. komot_p mysle, ze ma racje piszac o zaburzonych proporcjach, garaz wiekszy niz salon i kuchnia. Chociaz dla niektorych samochod jest wazniejszy niz np. zona wiec moze zalezy to od preferencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts