Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Koledzy a czy garaż 2-stanowiskowy będzie znacznie droższy w budowie od pojedynczego ?

Szukam prostego domu, względnie taniego w budowie. Nie ukrywam, że garaż taki będzie bardzo przydatny, ale jesli znacząco podroży to koszt to jesteśmy w stanie z tego zrezygnować.

Może ktoś się wypowiedzieć lub ew. ocenić projekt "Dom w lucernie G2" ?

Dla mnie prawie wszystkie domy średniej wielkości z podwójnym garażem mają zaburzone proporcje - w tym projekcie garaż i kotłownia zajmują więcej niż salon, kuchnia, jadalnia - jeśli mały dom z podwójnym garażem to garaż w piwnicy. Ja z tego powodu zdecydowałem się na garaż wolnostojący.

Problem mam taki, iż na działce którą planuję nabyć w najbliższych dniach nie zaleca się robienia piwnicy.

Tzn. na pewno podroży to inwestycję ze względu na drenaż, który i tak muszę wykonać, z tym że przy piwnicach będzie to trochę "grubsza" robota to po pierwsze, a po drugie garaż w bryle domu to dla mnie bardzo duży plus.

Koledzy a czy garaż 2-stanowiskowy będzie znacznie droższy w budowie od pojedynczego ?

Szukam prostego domu, względnie taniego w budowie. Nie ukrywam, że garaż taki będzie bardzo przydatny, ale jesli znacząco podroży to koszt to jesteśmy w stanie z tego zrezygnować.

Może ktoś się wypowiedzieć lub ew. ocenić projekt "Dom w lucernie G2" ?

Jesli chodzi i koszt to tak szacunkowo mozna przyjac ze 1m2 do stanu deweloperskiego to okolo 2-2,5tys wiec pomnoz te minimum 15m2*2tys i masz minimum dodatkowe 30tys. Czy to duzo odpowiedz sobie sam.

komot_p mysle, ze ma racje piszac o zaburzonych proporcjach, garaz wiekszy niz salon i kuchnia.

Chociaz dla niektorych samochod jest wazniejszy niz np. zona wiec moze zalezy to od preferencji :D