dwiecegly 31.05.2017 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 Mam profile parapetowe i ich wysokosc tzn wymiar miedzy profilem okna od dołu do górnej płaszczyzny profila wynosi jakieś 33-34mm czyli rozumiem że musze zastosować parapet o grubości 3cm? Tyle że my chcemy dawać drewniane parapety a te zwykle robią 4cm. W tej sytuacji lepiej zamowic cienszy niestandardowy parapet i go wsunać pod okno czy standardowy 4cm i ten 1cm wyfrezować tak żeby część weszła pod okno a reszta dolegała czołowo ? W tym wypadku może być nieco utrudniony montaż i pomiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 31.05.2017 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 Szkoda ze nie powiedziales przy pomiarach - wtedy mozna bylo zistawic luz do krawedzi okna wiekszy niz sama podparapetowkaJak Ci wyjdzie cenowo Mozna podfrezowacMozna zamowic 3 cmPelna dowolnosc wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 31.05.2017 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 A może z MDFu, udają, że są drewniane. Można zamówić grubość 3 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 31.05.2017 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 Zamów u stolarza odpowiedni wymiar i zrobi. Mi ojciec robił ok 32mm grubość, długość tak aby wchodził w ścianę ok 2cm z każdej strony. Ścianę wycinałem narzędziem wielofunkcyjnym, potem akryl i malowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 01.06.2017 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Tak oczywiście zrobią każdy grubość, problem w tym że te niestandardowe są sporo droższe. Dogadałem sie już ze stolarzem i może nie bedzie takiej tragedii. MDf odpada, mam w mieszkaniu, po kilku latach odbarwienia od doniczek, schodząca okleina, rysy od byle czego. Drzewo to drzewo, po kilku latach można zeszlifować i polakierować.Parapety zamierzam wpuscić po 3cm po bokach i wypuscić 4cm poza lico. Nie mam grzejników. Wahałem sie czy nie starczy 3cm poza lico ale wydaje sie chyba za mało ? To ponoć minimum żeby ewentualna woda nie skapywała na ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 01.06.2017 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Przy dzisiejszych farbach realnie bez znaczenia na ile wysuniesz poza lico.Jeden ruch szmata i po zaciekuKwestia estetyki kazdego z nas.Nagminnie widze wysuniecie 2 cm poza lico przy braku grzejnikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts