grv 01.06.2017 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Witam,Mam problem z wysokością posadzki na piętrze (całość ogrzewanie podłogowe). Zgodnie z projektem wysokość posadzki to max. 95mm (30mm styro już jest, na tym rurki i zostaje 50mm wylewki i 15mm na wykończenie. Więcej nie mogę dać bo już są osadzone drzwi tarasowe. Problem w tym, że w mojej okolicy nie ma betoniarni dostarczającej anhydryt, a specjalistów wylewających to cudo nie udało mi się znaleźć. W związku z tym zdecydowałem się na miksokreta z dodatkami. Kupiłem plastyfikatory Soudal SCR, mikrozbrojenie we włóknach i siatkę zbrojeniową. Czy jak użyje tych polepszaczy duża jest szansa na popękanie posadzki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 01.06.2017 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 żadna betoniarnia nie robi anhydrytu więc nie jest to dziwne że nie znalazłeś. Nie tu szukałeś. Po drugie - dasz Panom Miksokrętom te dodatki, posadzka popęka. Na 99% powiedzą "Panie tak Pan kazał to zrobiliśmy. Nie nasza wina" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 01.06.2017 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Ja miałem w projekcie wlasnie tyle na piętro czyli 5cm zbrojonej wylewki - zbrojenie siatką po całości. Wylewkarze mówili że nie ma problemu jak wszedzie bedzie min te 45mm i będzie siatka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 01.06.2017 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Ja miałem w projekcie wlasnie tyle na piętro czyli 5cm zbrojonej wylewki - zbrojenie siatką po całości. Wylewkarze mówili że nie ma problemu jak wszedzie bedzie min te 45mm i będzie siatka. A miałeś tam ogrzewanie podłogowe czy prosto na posadzkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
termolit 06.06.2017 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2017 żadna betoniarnia nie robi anhydrytu więc nie jest to dziwne że nie znalazłeś. Nie tu szukałeś. Robi, np. CEMEX POLSKA GRV jeśli jesteś wstanie oddać materiały na jastrych cementowo-piaskowy i zrobić anhydryt napisz do nas na anhydrytypolska.pl lub zadzwoń do Piotra - w kontakcie masz numer, powinien dojechać do Torunia Transmixem z anhydrytem, jeśli dobrze się sugeruję miejscowością z profilu. Pozdrawiam Łukasz Termolit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 12.06.2017 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 żadna betoniarnia nie robi anhydrytu więc nie jest to dziwne że nie znalazłeś. Nie tu szukałeś. To ciekawe, bo umowę na moją wylewkę mam z firmą Lafarge Polska, wylewka przyjechała gruszką z napisem Lafarge itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts