Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zle zawibrowany beton

Recommended Posts

Witam mam taki problem na jednym slupie beton nie otulił dokładnie zbrojenia i na podciągu nie został dobrze za wibrowany wibratorem, bo się akurat zespół tylko było ubijane deseczka i są widoczne grudki, a nie ładny gładki beton czy to powód do zmartwień i czy doradę to naprawić, dodam, że wszystko dwarde jak skala nic się nie kruszy beton b25?

WhatsApp Image 2017-06-01 at 18.16.33.jpg

WhatsApp Image 2017-06-01 at 18.16.32.jpg

WhatsApp Image 2017-06-01 at 18.16.29 (1).jpg

Edytowane przez mzetaa

Mój KB nie uznały takiego czegoś i kawał by to skuć i zorbić od zera ...

Ja rozumię lekki brak niezawibrowania , ale tutaj to jakaś tragedia ...

Typowa fuszerka i wykonanie niezgodne ze sztuką ...

jestem zdania jak przedmówca. Najprawdopodobniej trzeba będzie rozebrać słup oraz przylegające ściany gdyż nasączone zostały źle zawibrowanym betonem. Najprawdopodobniej nacisk punktowy na fundament odkształcił go więc trzeba będzie też wyciąć osłabiony fragment i zalać ponownie. Będzie też potrzebna wizyta geologa w celu sprawdzenia uplastycznienia gruntu. W ogóle sprzedaj budowę i wyjedź za granicę i tam się ukryj bo to już nie przelewki.

jestem zdania jak przedmówca. Najprawdopodobniej trzeba będzie rozebrać słup oraz przylegające ściany gdyż nasączone zostały źle zawibrowanym betonem. Najprawdopodobniej nacisk punktowy na fundament odkształcił go więc trzeba będzie też wyciąć osłabiony fragment i zalać ponownie. Będzie też potrzebna wizyta geologa w celu sprawdzenia uplastycznienia gruntu. W ogóle sprzedaj budowę i wyjedź za granicę i tam się ukryj bo to już nie przelewki.

Dobre naprawde dobre :cool: