Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

CRV, ktoś jeździ? Opinie,wymiana doświadczeń.

Tomaszs131

Recommended Posts

• Odpowiedzi 273
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pierwszy serwis po zakupie auta za mną. Przejechane jak do tej pory mam 48 kkm. Uwag co do stanu auta nie było żadnych, no może jedna nie doładowany do końca akumulator. Kolejnym miłym zaskoczeniem jest fakt, że klocki hamulcowe które od nowości nie były jeszcze wymieniane, wciąż są w dobrym stanie.

Zgłosiłem problem spasowania kokpitu, serwis w ramach gwarancji rozwiązał problem przykręcając nieco szerszy od poprzedniego panel maskujący.

142597cfa61e770c.jpg

0f56668d801f568d.jpg

P.S.

Ogólnie rzecz biorąc jestem zadowolony z samochodu. Mocno zastanawiam się nad zagazowaniem samochodu...

Edytowane przez Tomaszs131
P.S.

• 2 months później...

W zyciu bym nie pomyslał ze o hondzie bede pisal na forum ..... muratora :)

Wlasnie stoje przed decyzja o zakupie CRV III 2010 w cenie 29k. Kolor brzydki (jakis taki brazowy) auto ma troche przycierek w zasadzie ma je dookola ale ma oryginalny lakier (o dziwo). Jest troche pracy przy niej bo w zawieszeniu cos stuka , przebieg teoretyczny 96k ale fotele wskazuja na 190 :)

Silnik 2,2 diesel chodzi :) . jest navi z androidem choc juz wyczytalem ze nie da sie zaktualizowac do wyzszej wersji. Swieci airbag ale to podobdno problem bledu a nie zderzenia (dlugo stalo na rozladowanym aku). Auto stalo dlugo na parkingu jako odzysk (tylne bebny pewnie do wymiany bo rdza ze hej) Auto super wyposazone (bez automatu) ale skora fotele dach panoramiczny i wszystko co mozna bylo wlozyc do tego auta.

Obecnie jezdze tez japonczykami (Mitsu) i jestem zadowolony wiec szukajac kolejnego auta na dojazdy/dla corki padlo na cos co wyjezdzie z mojego blota czyli z napedem na 4 kola (nawet dolaczanym to nie do off-road)

Wygląda, ze to wersja executive. Powinienieś miec podgrzewane siedzenia z przodu - sprawdź czy działają. Niektóre wersje z 2010 były juz wyposazone w tempomat adaptacyjny. Jeśli radio wymienione na wersje androidową ( pewnie chińczyk) to sprawdź czy działa ci sterowanie z kierownicy. Sprawdź pod przednim siedzeniem pasażera czy jest subwoofer. I czy jest podłączony do tego radia.

Mam rocznik 2010 w benzynie. executive. Jesli masz ta wersje to powinny byc xenony. Jeśli tak to byc moze były wymieniane, bo u mnie wypaliły się przy około 50 tyś. Teraz mam 70 tys. przejechane.

Bo CRV z tym silnikiem wychodziła bez DPF.

W przypadku tamtego egzemplarza z silnikiem to sprzedający przyznał się, że usunął dpf i przeprogramował komputer. Wydaje mi się, że te silniki jednak posiadają katalizator dpf.

http://www.encyklopedia.moto.pl/honda/cr-v/kombi/generacja-v/honda-cr-v-2-2i-dtec-executive-navi-kombi-generacja-v-2-2l-150km/83669/

Od modelu 2010 mogły już mieć. Wcześniejszy na pewno wychodził fabrycznie bez(nie wiem czy wyłącznie).

Wygląda na to że ma wg VIN ale nie wiem jak sprawdzić czy nie został wycięty.

Ma coś pod siedzeniem pasażera- sub? i ma tempomat adaptacyjny ( wstawię zdjęcia jak wrócę do domu)

Ten model jest z polskiego salonu czy z zachodu? Bo wersje zachodnie DPF-a miały już w 2007 roku, wersje na Polskę jeszcze w 2008 nie miały, ale te z 2010 już powinny mieć.

Właśnie ja znam przypadek rocznika 2007 kupionego w Niemczech i sprowadzonego do Polski fabrycznie bez DPF. Oczywiście nowy samochód.

Nie sądziłem , że doczekam czasów gdzie klienci sami będą się dopominać o DPF-a:lol2:

Jeśli ktoś nie jeździ wyłącznie po mieście, to DPF jest bardzo fajny, zawsze część syfu zatrzyma.

A kupowanie diesla do jazdy prawie wyłącznie po mieście, to bezsensowna decyzja, diesel to na długie trasy.

I tak patrze ze po kierownicy faktycznie nie widac zuzycia ( u mnie w Mitsu bardziej widać wytarta skore a mam 96k , może jakaś słabszy materiał ma Mitsu)

Tak wyglada kierownica (widac tempomat adaptacyjny) :

hond1.JPG

A to jest to radio chyba jednak chińczyk , ktos podpowie jak zaktualizować (tam jest KitKat)

Hond2.JPG

Po VIN widze ze jest cos takiego jak 2 warstwowy lakier (nie wiem co to znaczy jakby to było niewiadomo co :) ) , jeszcze doswietlanie zakretów i system wspomagania hamowania CMBS i swiatła adaptacyjne AFS

Edytowane przez gogush

I tak patrze ze po kierownicy faktycznie nie widac zuzycia ( u mnie w Mitsu bardziej widać wytarta skore a mam 96k , może jakaś słabszy materiał ma Mitsu)

Po stanie kierownicy nie poznasz przebiegu CRV-ki. Moja ma dużo, dużo większy przebieg, a kierownica wygląda jak u Ciebie :)

Po VIN widze ze jest cos takiego jak 2 warstwowy lakier (nie wiem co to znaczy jakby to było niewiadomo co :) ) , jeszcze doswietlanie zakretów i system wspomagania hamowania CMBS i swiatła adaptacyjne AFS

Prawdopodobnie to wersja Executive.