CityMatic 21.11.2018 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Odpowiedź jest prosta - jak coś się nie psuje to i forum zbędne. No i to jest odpowiedź, ja na odpowiedz na forum czekałem 6 mc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 21.11.2018 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 CityMatic, następnym razem spróbuj na forum CRV-team.pl . Powinno być szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 22.11.2018 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 (edytowane) Pierwszy serwis po zakupie auta za mną. Przejechane jak do tej pory mam 48 kkm. Uwag co do stanu auta nie było żadnych, no może jedna nie doładowany do końca akumulator. Kolejnym miłym zaskoczeniem jest fakt, że klocki hamulcowe które od nowości nie były jeszcze wymieniane, wciąż są w dobrym stanie. Zgłosiłem problem spasowania kokpitu, serwis w ramach gwarancji rozwiązał problem przykręcając nieco szerszy od poprzedniego panel maskujący. P.S. Ogólnie rzecz biorąc jestem zadowolony z samochodu. Mocno zastanawiam się nad zagazowaniem samochodu... Edytowane 22 Listopada 2018 przez Tomaszs131 P.S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogush 11.02.2019 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 W zyciu bym nie pomyslał ze o hondzie bede pisal na forum ..... muratora Wlasnie stoje przed decyzja o zakupie CRV III 2010 w cenie 29k. Kolor brzydki (jakis taki brazowy) auto ma troche przycierek w zasadzie ma je dookola ale ma oryginalny lakier (o dziwo). Jest troche pracy przy niej bo w zawieszeniu cos stuka , przebieg teoretyczny 96k ale fotele wskazuja na 190 Silnik 2,2 diesel chodzi . jest navi z androidem choc juz wyczytalem ze nie da sie zaktualizowac do wyzszej wersji. Swieci airbag ale to podobdno problem bledu a nie zderzenia (dlugo stalo na rozladowanym aku). Auto stalo dlugo na parkingu jako odzysk (tylne bebny pewnie do wymiany bo rdza ze hej) Auto super wyposazone (bez automatu) ale skora fotele dach panoramiczny i wszystko co mozna bylo wlozyc do tego auta. Obecnie jezdze tez japonczykami (Mitsu) i jestem zadowolony wiec szukajac kolejnego auta na dojazdy/dla corki padlo na cos co wyjezdzie z mojego blota czyli z napedem na 4 kola (nawet dolaczanym to nie do off-road) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 11.02.2019 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 Sprawdź jak możesz czy przypadkiem, któryś z poprzednich właścicieli nie pozbył się dpf-u? Swego czasu również miałem ochotę na III-kę w dieslu i natknąłem się właśnie na egzemplarz bez filtra cząstek stałych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 11.02.2019 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 Bo CRV z tym silnikiem wychodziła bez DPF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rhein 11.02.2019 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 Wygląda, ze to wersja executive. Powinienieś miec podgrzewane siedzenia z przodu - sprawdź czy działają. Niektóre wersje z 2010 były juz wyposazone w tempomat adaptacyjny. Jeśli radio wymienione na wersje androidową ( pewnie chińczyk) to sprawdź czy działa ci sterowanie z kierownicy. Sprawdź pod przednim siedzeniem pasażera czy jest subwoofer. I czy jest podłączony do tego radia.Mam rocznik 2010 w benzynie. executive. Jesli masz ta wersje to powinny byc xenony. Jeśli tak to byc moze były wymieniane, bo u mnie wypaliły się przy około 50 tyś. Teraz mam 70 tys. przejechane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 11.02.2019 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 Bo CRV z tym silnikiem wychodziła bez DPF. W przypadku tamtego egzemplarza z silnikiem to sprzedający przyznał się, że usunął dpf i przeprogramował komputer. Wydaje mi się, że te silniki jednak posiadają katalizator dpf. http://www.encyklopedia.moto.pl/honda/cr-v/kombi/generacja-v/honda-cr-v-2-2i-dtec-executive-navi-kombi-generacja-v-2-2l-150km/83669/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 11.02.2019 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 Od modelu 2010 mogły już mieć. Wcześniejszy na pewno wychodził fabrycznie bez(nie wiem czy wyłącznie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogush 12.02.2019 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Od modelu 2010 mogły już mieć. Wcześniejszy na pewno wychodził fabrycznie bez(nie wiem czy wyłącznie). Wygląda na to że ma wg VIN ale nie wiem jak sprawdzić czy nie został wycięty. Ma coś pod siedzeniem pasażera- sub? i ma tempomat adaptacyjny ( wstawię zdjęcia jak wrócę do domu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 12.02.2019 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Przed zakupem dla pewności zleciłem przed zakupowy przegląd serwisowi Hondy. Oni na pewno będą w stanie stwierdzić coś więcej na temat stanu auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 12.02.2019 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Ten model jest z polskiego salonu czy z zachodu? Bo wersje zachodnie DPF-a miały już w 2007 roku, wersje na Polskę jeszcze w 2008 nie miały, ale te z 2010 już powinny mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogush 12.02.2019 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Polski salon, z VIN wygląda że powinien mieć.. W ostateczności znalazłem DPF za 1,2k nowy więc przy tej cenie jestem skłonny zaryzykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogush 12.02.2019 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 No i ma xenony, świecą ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 12.02.2019 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Nie sądziłem , że doczekam czasów gdzie klienci sami będą się dopominać o DPF-a:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 12.02.2019 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Ten model jest z polskiego salonu czy z zachodu? Bo wersje zachodnie DPF-a miały już w 2007 roku, wersje na Polskę jeszcze w 2008 nie miały, ale te z 2010 już powinny mieć. Właśnie ja znam przypadek rocznika 2007 kupionego w Niemczech i sprowadzonego do Polski fabrycznie bez DPF. Oczywiście nowy samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogush 12.02.2019 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Nie sądziłem , że doczekam czasów gdzie klienci sami będą się dopominać o DPF-a:lol2: Ale znajomy diagnosta właśnie mi powiedział że jak auto ma sprawny silnik i układ wtryskowy to nie ma problemu ze zadymieniem i przeglądem bez DPF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 12.02.2019 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Nie sądziłem , że doczekam czasów gdzie klienci sami będą się dopominać o DPF-a:lol2: Jeśli ktoś nie jeździ wyłącznie po mieście, to DPF jest bardzo fajny, zawsze część syfu zatrzyma. A kupowanie diesla do jazdy prawie wyłącznie po mieście, to bezsensowna decyzja, diesel to na długie trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogush 12.02.2019 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 (edytowane) I tak patrze ze po kierownicy faktycznie nie widac zuzycia ( u mnie w Mitsu bardziej widać wytarta skore a mam 96k , może jakaś słabszy materiał ma Mitsu) Tak wyglada kierownica (widac tempomat adaptacyjny) : A to jest to radio chyba jednak chińczyk , ktos podpowie jak zaktualizować (tam jest KitKat) Po VIN widze ze jest cos takiego jak 2 warstwowy lakier (nie wiem co to znaczy jakby to było niewiadomo co ) , jeszcze doswietlanie zakretów i system wspomagania hamowania CMBS i swiatła adaptacyjne AFS Edytowane 12 Lutego 2019 przez gogush Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 12.02.2019 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 I tak patrze ze po kierownicy faktycznie nie widac zuzycia ( u mnie w Mitsu bardziej widać wytarta skore a mam 96k , może jakaś słabszy materiał ma Mitsu) Po stanie kierownicy nie poznasz przebiegu CRV-ki. Moja ma dużo, dużo większy przebieg, a kierownica wygląda jak u Ciebie Po VIN widze ze jest cos takiego jak 2 warstwowy lakier (nie wiem co to znaczy jakby to było niewiadomo co ) , jeszcze doswietlanie zakretów i system wspomagania hamowania CMBS i swiatła adaptacyjne AFS Prawdopodobnie to wersja Executive. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts