Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

CRV, ktoś jeździ? Opinie,wymiana doświadczeń.

Tomaszs131

Recommended Posts

• Odpowiedzi 273
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Może ktoś podpowie czy w nowszej IV generacji Hanii, silniki benzynowe został zmodernizowane czy wciąż firma bazuje na sprawdzonej, starszej dwulitrowej jednostce?

To te same motory co przed laty. czyli z 2001..dlatego kupiłem :) 2.0 bez udziwnień z łańcuchem po oczywiście coraz bardziej dopracowanym osprzęcie.

silnik.jpg

Super. Sprawdzonych rzeczy się nie zmienia, jedynie dopracowuje szczegóły- to właśnie cenie w Hanii :) Dzięki za informacje.

Żonka niedawno zdała egzamin i można na poważnie zacząć sie rozglądać za odpowiednim egzemplarzem.

Zdecydowalismy sie jednak na używaną IV generacje CRV-ki, po zakupie od razu autko zagazujemy:)

Super. Sprawdzonych rzeczy się nie zmienia, jedynie dopracowuje szczegóły- to właśnie cenie w Hanii :) Dzięki za informacje.

Żonka niedawno zdała egzamin i można na poważnie zacząć sie rozglądać za odpowiednim egzemplarzem.

Zdecydowalismy sie jednak na używaną IV generacje CRV-ki, po zakupie od razu autko zagazujemy:)

Jeśli uda wam się kupić to z tapicerką skórzaną.....ja wziąłem skórę i alkantarę (czyli coś z plastikowej świni :( niestety w najnowszym modelu to nieporozumienie.)

Te modele z oryginalną skórą są super mam dostęp do dwóch egzemplarzy takiego autka rewelacyjne siedzenia i trwałość.

Dzięki za wskazówki. Widziałem na rynku wtórnym sporo aut z alkantarą, żadnego auta ze skórzaną tapicerką.

Możesz powiedzieć co konkretnie jest nie halo z alkantarą? Słaba jakość- wyciera się, może jest śliska, czy tylko w dotyku sprawia wrażenie plastykowej świńskiej skóry?

• 2 weeks później...

Wiem, że ten wątek odwiedzają właściciele hond więc mam pytanie. Czy ktoś z Was miał styczność z takim hakiem holowniczym, a może używa takiego? Niestety w ASO twierdzą, że nie jest to oryginał i nie potrafią zidentyfikować producenta. Forum hondy też milczy. Próbuję ożywić ten mechanizm, a co widać ze zdjęć, jest dość zaniedbany. Nie wiem nawet w którą stronę ma "chodzić" ta rączka umiejscowiona z prawej strony. WD-40 nie radzi sobie, mechanicznie nie chcę za mocno go "traktować", nie wiedząc nawet jak ma działać.

honda1.jpg

honda3.jpg

Edytowane przez kemot_p

CityMatic, wiem że planujesz zagazować swoją Hanie więc może Ci się przyda?

Sam zastanawiam się nad wyborem: BRC czy Stag i chyba jednak wybiorę tego drugiegoz, polskiego producenta Stag:

Sterownik Stag 4 Qbox Basic lub Plus

Reduktor AC R-01

Wtryskiwacze AC W-03

Wlew pod klapeczką.

Gwarancja na sterownik 5 lat na resztę 2 lata bez limitu kilometrów. Po wizycie na forum LPG, znalazłem instalatora z Lublina. Widać po opiniach na jego temat, że warto 4 tyg. czekać w kolejce :) Jak będziesz chciał to podeślę Ci linka.

Ja jeśli już to LiquidSi ....ale chyba nie zdążę bo spalanie obecne nie jest zbyt wysokie, robię ok 30kkm /rok więc tutaj nie ma problemu, a jeśli nic się nie zmieni to za rok zmienię auto więc jeśli ktoś sobie ją zagazuje to już jego sprawa.

Ja chyba pójdę w fabrykę z Monachium, chociaż jak na razie do CR-V ki nie mam zastrzeżeń.

CONECT, to takie radio fabryczne oparte na androidzie w nim po odblokowaniu nawigacja, filmy, internet to co w telefonie komórkowym, no i sam telefon z zestawem głośnomówiącym połączonym przez bluetooth. Jest jeszcze z opcją + z fabrycznie zainstalowaną nawigacją i odtwarzaczem CD... Ale przy posiadanym 2xusb i hdmi nie potrzeba już więcej.

• 2 weeks później...
Słuchajcie podpowiecie proszę jak wygląda sytuacja kupna auta w DE, rejestracja zjazdowa, ubezpieczenie do czasu powrotu do kraju? Gdzie się tego dokonuje, w salonie, komisie czy może konieczna jest wizyta w urzędzie?

wszystko zalatwisz w najblizszej okolicy urzedu:

1. najpierw kupujesz ubezpieczenie (mozna kupic wczesniej w internecie, z reguly sprzedaja tam gdzie tlocza tablice)- w budynku wydzialu komunikacji albo najblizszej okolicy. polisa z reguly jest wazna od daty aktywacji czyli wyrobienia na nia dowodu rejestracyjnego. polisa to numer ktory podajesz urzednikowi.

2. z numerem idziesz do urzedu, wyrabiasz dowod rejestracyjny.

3. idziesz do punktu gdzie tlocza tablice- kupujesz tablice

4. wracasz do urzedu- tablice dostaja naklejke legalizacyjna

5. kupujesz auto, wypelniasz dlugopisem dowod in blanco ktory kupiles w urzedzie

6. cieszysz sie nowym autem.

bez problemu wytargujesz u normalnego sprzedawcy to, ze on zorganizuje ubezpieczenie i tablice.

wszystko zalatwisz w najblizszej okolicy urzedu:

1. najpierw kupujesz ubezpieczenie (mozna kupic wczesniej w internecie, z reguly sprzedaja tam gdzie tlocza tablice)- w budynku wydzialu komunikacji albo najblizszej okolicy. polisa z reguly jest wazna od daty aktywacji czyli wyrobienia na nia dowodu rejestracyjnego. polisa to numer ktory podajesz urzednikowi.

2. z numerem idziesz do urzedu, wyrabiasz dowod rejestracyjny.

3. idziesz do punktu gdzie tlocza tablice- kupujesz tablice

4. wracasz do urzedu- tablice dostaja naklejke legalizacyjna

5. kupujesz auto, wypelniasz dlugopisem dowod in blanco ktory kupiles w urzedzie

6. cieszysz sie nowym autem.

bez problemu wytargujesz u normalnego sprzedawcy to, ze on zorganizuje ubezpieczenie i tablice.

Dobrze o tym wiedzieć, jakoś nie wyobrażam sobie siebie biegającego po tylu urzędach;)

Dzięki za odpowiedź.