Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

CRV, ktoś jeździ? Opinie,wymiana doświadczeń.

Tomaszs131

Recommended Posts

2.0 z 2016 obecnie najnowsza, z CONECTEM, Nowszy model ma być w 2018.

IV generacja to ostatnia, w której Honda stosuje silniki wolnossące i diesla. W kolejnej będą dostępne dwa rodzaje napędu 1.5 T i hybryda.

Chciałem się jeszcze Ciebie zapytać czy znasz kogoś do odkodowania connecta?

Gambit565, czy po za opłatami w DE i akcyzą, ubezpieczeniem i kosztami rejestracji pojazdu w kraju są jeszcze jakieś inne? Przy motorze o pojemności 2.0 silnika w aucie, nie starszym niż trzy lata akcyza wynosi 3% czy może więcej? Z góry dziękuję za odpowieć.

• Odpowiedzi 273
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chciałem się jeszcze Ciebie zapytać czy znasz kogoś do odkodowania connecta?

Connecta z aktualizacją 6.1 nie odblokowuje się tajemnica polega na nadaniu zmianie nazwy instalowane programu.

W connec-cie 7.0 to już wyższa technika oparta na rotowaniu androida. Jeśli chcesz, będziesz chciał prześlę linka do sposobu.

Dzięki, odezwę się jak będzie trzeba.

Z innej mańki, zauważyłeś może u swojej Hani falowanie obrotów na biegu jałowym?

Latem nie, ale zimą owszem to wynik włączonej klimatyzacji i ogrzewania- po ok 3 min się uspokaja.Jak w każdym klimatronic-u nie da się jej wyłączyć.

Inna sprawa która mnie zaskakuje to odcięcie przy obrotach - gdy nie jest włączony żaden bieg odcięcie następuje przy 4 tyś obrotów to dość dziwne, ale może to ma sens dla silnika.

Obecnie zapalił mi się trzeci przegląd,( 2 dzienny)czyli mijają nieuchronnie dwa lata :(

Jedno z ciekawych zdjęć :)

IMG_20171202_163439.jpg

Na forum lpg jest właśnie wielka burza na ten temat. Słyszałem, że taki sam problem jest w silnikami 1.8 u civic-ach. Klienci instalatorów lpg starają się rozwikłać problem. Szukają winowajców, do kwietnia napewno będę jeździł wersją poliftową. W DE większość dostępnych na rynku wtórnym aut jest w kolorze którego nie toleruję:)

Fajne zdjęcie, ile Ci spala w trybie mieszanym, miejskim i w trasie?

Spalanie jest różne:

Dla prędkości autostrada czyli 140-160 km/h wychodzi 14-15,5l /100 (niestety nieraz tam przekraczam przepisy)

Gdy zdejmę nogę i tempomat na 125km/h - wychodzi 8,5l - 9l/100km

Dla prędkości 90 i tak max do 110 schodzę poniżej 8l najmniej spalała 7,6l/100km

W mieście średnio wychodzi ok 8,5-9 l/100km

To jest spalanie dla slnika 2.0 nie wiem jak u innych ale u mnie tyle pali :)bez upiększania bo po co?

Max prędkość tego auta to wg licznika 209 , a wg satelity 212 km/h

Spalanie jest różne:

Dla prędkości autostrada czyli 140-160 km/h wychodzi 14-15,5l /100 (niestety nieraz tam przekraczam przepisy)

Gdy zdejmę nogę i tempomat na 125km/h - wychodzi 8,5l - 9l/100km

Dla prędkości 90 i tak max do 110 schodzę poniżej 8l najmniej spalała 7,6l/100km

W mieście średnio wychodzi ok 8,5-9 l/100km

To jest spalanie dla slnika 2.0 nie wiem jak u innych ale u mnie tyle pali :)bez upiększania bo po co?

Max prędkość tego auta to wg licznika 209 , a wg satelity 212 km/h

No i oto nam forumowiczom chodzi, przede wszystkim obiektywizm:) Dzięki.

Słyszałem, że sytuacja podobnie wygląda w przypadku silników diesla, im szybciej tym znacznie drożej

No i oto nam forumowiczom chodzi, przede wszystkim obiektywizm:) Dzięki.

Słyszałem, że sytuacja podobnie wygląda w przypadku silników diesla, im szybciej tym znacznie drożej

Dokładnie tak. Mam CRV 2.2 diesel.

Po mieście 8.4 l/100km, na trasie przy prędkości do 120 km/h spalanie 7.5 l/100km. Przy prędkościach powyżej 130km/h spalanie znacznie wzrasta powyżej 10l/100km

Kusi mnie żeby też taką maszynę sobie sprawić :)

Mnie też kusiło :)i kupiłem.

Teraz, w tym roku wchodzi nowy model więc obecny stanieje, a nowy też jest fajny tylko nie ma już tego silnika 2.0 można się zastanowić.

A u mnie pamiętam jak wyglądał pierwszy dzień z nowym na placu :)

1 dzień.jpg