anka.k. 02.06.2017 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 Dzień dobry wszystkim, nurtuje mnie pytanie, czy ten projekt spełni zapis mpzp?Chodzi o projekt domu Amber x, tutaj link: https://pracownia-projekty.dom.pl/at_amber_x_ce.htm A zapis mówi: kalenica równoległa do dłuższego boku budynku Jak na to patrzę to mi się wydaje, że one obie są równe, a w ogóle to może ja nie umiem patrzeć... Proszę o pomoc.Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 02.06.2017 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 precyzyjną odpowiedz otrzymasz w gminie skąd masz wypis i wyrys z mpzp. to jakiś chory zapis. Albo kalenice są równoległe albo prostopadłe i na jednym poziomie albo ten budynek się nie nadaje...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka.k. 03.06.2017 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2017 No faktycznie zapis jak z peerelowskich jakiś jeszcze zastałości, kiedy budowano albo proste bryły dwuspadowe albo kostki betonowe z płaskim dachem... Architektura się zmienia, a przepisy jakoś takoś rzadziej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 03.06.2017 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2017 W latach 70-80 po etapie kostek przyszedł wg mnie etap właśnie dość skomplikowanych dachów... Tak czy siak, możliwe, że po prostu taki zapis w planie wymusza dach dwuspadowy. Ewentualnie połamany na połacie, ale o takich samych płaszczyznach z równoległymi do siebie kalenicami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.06.2017 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2017 Zapis jest mało precyzyjny bo prawie 100% ma kalenice równoległe do ścian budynków. Oby nie była to interpretacja, że budynek musi mieć dach dwuspadowy. W moim przekonaniu ten projekt spełnia wymogi tego zapisu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka.k. 07.06.2017 05:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Jednak nie ten dom będzie, decyduję się na inny projekt. Będzie prosty dach dwuspadowy, bo na koszty muszę uważać Patrząc jednak na sąsiedztwo widać, że przeważają dachy dwuspadowe albo wielospadowe, nie spotkałam w okolicy domu z takim dachem, niby dwuspadowy ale łączony. Mądry pan w gminie na pytanie odpowiedział: nie wiem. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 07.06.2017 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 ... Mądry pan w gminie na pytanie odpowiedział: nie wiem. Taka odpowiedź daje duże możliwości. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts