Realtek 02.06.2017 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 Witam W jaki sposób najlepiej wykonać opaski wokół okien?Czy lepiej wykonać strukturę na całej elewacji - tynk silikonowy i opaski pomalować farbą silikonową, czy też opaski wykonać z tynku silikonowego o innym kolorze? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 02.06.2017 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 nie ma znaczenia tak na prawde, jezeli zrobi sie to dobrzetroche korzystniejsza jest opcja : zrobic w tynku jednym wszystko i pozniej pomalowac bo: Zachowana jest ciaglosc "mokre w mokre" przy nakladaniu tynku, nie ma przejscia, ktore zrobione niedokladnie moze spowodowac podplywanie wody pod tynkMalowanie jest dokladniejsze kolorystycznie, w sensie rowniejsza linia wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Realtek 02.06.2017 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 Wielkie dzięki za poradę, opaski będę malować farbą silikonową. Jeśli mogę, to jeszcze zapytam:czy grunt pod tynk stosować biały, czy barwiony?czy tynki silikonowe Knauf i Ceresit są warte uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 02.06.2017 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 Wielkie dzięki za poradę, opaski będę malować farbą silikonową. Jeśli mogę, to jeszcze zapytam: czy grunt pod tynk stosować biały, czy barwiony? czy tynki silikonowe Knauf i Ceresit są warte uwagi? nooo jezeli tynk silikon to opaska tez farba silikon. i jest ok. Co do gruntu: grunt o ton jasniejszy niz tynk - to najlepsze rozwiazanie. Co do Knauf i Ceresit - jestem nieco stronniczy, ale nie bez powodu... mialem w swojej ofercie juz: Atlas, Kabe, Ceresit, Knauf, Mapei, Kreisel, Majsterpol, Alpol, Baumit, Caparol, Dryvit, STO, Bolix, Cerral, Kleib, Basf-Relius, Termoorganika, Tytan-Selena, Kerakoll... pewnie jeszcze by sie paru znalazlo. Zostaly mi: Dryvit - super tylko ze za drogie STO - bardzo dobre, ale mega trudne w obsludze i szczerze - troche za drogie Caparol - tu sa produkty dobre i sa produkty tanie ale nawet te tanie sa IMO spoko jakosci patrzac na to co jest na rynku.. to zalezy I to sa w zasadzie 3 firmy ktore polecic Ci spokojnie moge. Firma ma w ofercie jeszcze: Bolix, Mapei, Cerral, Teroorganika... no ale powiem dyplomatycznie - mamy je w ofercie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 03.06.2017 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2017 Fihgter, a powiedz czy dopuszczalne jest zrobienie calego tynku w konkretnym kolorze, okolice jasno beżowego, a tylko wstawki pomalowac, z dwa tony ciemniejszy. Zeby calego tynku nie malowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 03.06.2017 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2017 Fihgter, a powiedz czy dopuszczalne jest zrobienie calego tynku w konkretnym kolorze, okolice jasno beżowego, a tylko wstawki pomalowac, z dwa tony ciemniejszy. Zeby calego tynku nie malowac no dokladnie o takim przypadku mowimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 03.06.2017 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2017 Bo ja pokumałem że robiky tynk bialy o caly malujemy na wybrane kolory Bede mial jeszcze jedno pytanie, ale musze to rozrysowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Realtek 04.06.2017 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Odnośnie tynku silikonowego Caparol - czy jest jakaś różnica w trudności wykonania struktury w porównaniu do np. Knaufa? Słyszałem też opinie od jednego wykonawcy odnośnie tynku Caparol, iż wszystkie poprawki warstwy zbrojącej są widoczne właśnie na tym tynku - czy to prawda? Ocieplenie budynku miałem wykonane ok. 5 lat temu, widać też dużo niedoskonałości - czy są sprawdzone sposoby na naprawę niedoskonałości?np. umycie elewacji, zagruntowanie jej, ponowne naniesienie siatki i kleju, zagruntowanie i naniesienie struktury? Mam też zamiar zastosować tynk 2mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts