sensor_7 03.06.2017 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2017 dlaczego stosuje sie papa miedzy murłatą a ścianą kolankową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sawadi 03.06.2017 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2017 izolacja przeciwwilgociowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 03.06.2017 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2017 według mnie bezsensowne stare przyzwyczajenia. Kiedys nie kazdy budynek miał styropian to wtedy wilgoć była w ścianie. Teraz to bardziej szkodzi niz pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 04.06.2017 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 A napiszesz dlaczego w/g Ciebie szkodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 04.06.2017 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 bo jak wilgoc dostanie sie od góry to wtedy wciąga do murlata. Wieksza teraz jest mozliwośc że dach przecieka niż że od dołu ze ściany dostanie sie wilgoć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 04.06.2017 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 To lepiej żeby ściana była mokra??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel Sowinski 04.06.2017 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Ta papa czy tam folia mam za zadanie zastopować podciaganie wody przez murłate z betonu. Beton sam w sobie "może więcej" pomieścić wody w sobie bez szkód niż drewno. Na styku drewno-beton, wilgość będzie dążyła do wyrównania i część będzie nieustannie przechodziła w drewno, a stale zawilgocone drewno to murowany problem. Wiec izolacja pozioma jest niezbędna. Oczywiście opisałem to w sposób bardzo obrazowy a nie fachowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 04.06.2017 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 ... tylko najpierw ta woda w betonie musi się znaleźć....Przy styro i WM jakos trudno mi sobie to wyobrazic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.06.2017 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2017 Z powietrza! Elementy drewniane np. murłaty czy płatwie zakotwione w ścianie powinny być owinięte dookoła. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts