maksell 08.06.2017 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 ehm zobacz sobie ścianę ocieploną wełną po kilku latach Jak? Nie widziałem elewacji z wełny po upływie np 20 lat. Mój sąsiad ma wełne od 6 lat i jest ok Może tu bardziej chodzi o wykonanie niż o sama wełne? A po co Tobie paroprzepuszczalnośc ścian ?? Zimą to tylko wada. Od usuwania nadmiaru pary wodnej we wnętrzach jest wentylacja czyli lepszy jest styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 08.06.2017 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 Jak? Nie widziałem elewacji z wełny po upływie np 20 lat. Mój sąsiad ma wełne od 6 lat i jest ok Może tu bardziej chodzi o wykonanie niż o sama wełne? Można zobaczyć kamerą termowizyjną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksell 11.06.2017 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 Ktoś potrafi odpowiedzieć na pytanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noname2 11.06.2017 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 ehm zobacz sobie ścianę ocieploną wełną po kilku latach tzn pomyśl jak działa grawitacja, nawet jak będzie solidnie zamocowane w stelażach Ostatnio widzialem jak docieplali budynek wełną skalną. Zatrzymalem sie pomacać. Nie bede tu robił reklamy produktowi. Koncowka wool. Twarda jak szlag. Tnie sie jak styropian. Jakosc niesamowita. Kołkowana. Ceny chlopaki nie znali. Dostali produkt i na nim robili. Natomiast mowili ze cena za położenie wełny (u nich) jest wyższa niż styropianu. O jakości welny tez wypowiadali sie w superlatywach. Co najciekawsze nie znalazłem jej w necie. Mysle ze na ta sciane spokojnie można patrzec za kilka lat. Oczywiscie padnie argument, ale cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 11.06.2017 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 Nie ma - to jak położyć sobie kondensator pary wodnej na ścianie.. to wymaga tynku o możliwie niskim SD.. a i to jest problem - na ścianie północnej, fajnie jak mur oddaje wilgoć technologiczną - żegnajcie obliczone U.. A przy tynku akrylowym - cóż .. wiadro wody na m2 to też nie problem.. w końcu czego się nie robi - aby ściana oddychała. Nie piszę do Ciebie co byś nie pomyślał. Tylko dla tych co nieświadomie wybrali - tą wełnę. To nie jest prosty przypadek, na pewno na BK, czy silkę bym tego raczej nie dawał, w tym sezonie - kiedy dom powstał, musi odstać swoje. Inaczej powódź gwarantowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noname2 11.06.2017 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 Nie ma - to jak położyć sobie kondensator pary wodnej na ścianie.. to wymaga tynku o możliwie niskim SD.. a i to jest problem - na ścianie północnej, fajnie jak mur oddaje wilgoć technologiczną - żegnajcie obliczone U.. A przy tynku akrylowym - cóż .. wiadro wody na m2 to też nie problem.. w końcu czego się nie robi - aby ściana oddychała. Nie piszę do Ciebie co byś nie pomyślał. Tylko dla tych co nieświadomie wybrali - tą wełnę. To nie jest prosty przypadek, na pewno na BK, czy silkę bym tego raczej nie dawał, w tym sezonie - kiedy dom powstał, musi odstać swoje. Inaczej powódź gwarantowana. Ale to do mnie? Nie napisałem jaki tam tynk kładli. Nawet nie wiem jaki i czy zostal juz położony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksell 16.06.2017 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2017 Dziekuje wszystkim za odpowiedź jednak nie sa one konkretne, pytałem czym lepiej ocieplić budynek z BK? wełna vs. styropianna pewno są tu ludzie co mają doświadczenie i kładli juz jedno i drugie i wiedzą z doświadczenia co lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts