samotnik 04.06.2017 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Położyłem w narożnikach ACRYL-W Den Braven, odczekałem dwa dni i pomalowałem białym Beckersem. Wyszedł pajączek. Tydzień później pomalowałem drugą warstwę, licząc, że zamaluje się pajączek i... znowu się pojawił! Co tu zrobić? Resztę pomieszczeń mam jeszcze niezaakrylowaną, może inny akryl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 26.06.2017 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Nic nie pomaga. Moim zdaniem po prostu wilgoć z farby nie wsiąka w akryl, więc zostaje, wysycha i tworzy pęknięcia skurczowe. Nic się nie da z tym zrobić, dopóki akryl nie zacznie chłonąć wilgoci. Jedyny sposób to zamalować cienką (!) warstewką pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts