barton82 04.06.2017 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Witam chciałem się doradzić ponieważ zacząłem malować alubitem dach pokryty zwykłą blachą ale dość ciężko się rozprowadza i zostają smugi Czy tą farbę można czymś rozcieńczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tbbm 05.06.2017 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 napewno można rozcieńczć ale smugi będą zostawać . Bo w masie bitumicznej jest płatkowane aluminium i ono wypływa układając się w smugi . Nie wem jak zrobić , żeby tego nie było . Mamy podobny problem z różnego rodzaju srebrzankami . Ciężko tym malować a jeden z kolegów po malowaniu farbą w kolorze aluminim musiał cały kościół przemalować na szaro bo same smugi . Co do rozcieńczenia to może benzyna lakowa . Na opakowaniu powinno być napisane czym myć narzędzia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 05.06.2017 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 Ale jak kolega w 2 razy dach na kościele pomalował to może i rozgrzeszenie dostał awansem ( za grzechy przeszłe i przyszłe ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gontowy 06.06.2017 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2017 Witam chciałem się doradzić ponieważ zacząłem malować alubitem dach pokryty zwykłą blachą ale dość ciężko się rozprowadza i zostają smugi Czy tą farbę można czymś rozcieńczyć? Alubit nie jest farbą, tylko pokryciem ochronnym. Jak rozcieńczysz to masz zrąbaną gwarancję. Smugi to skutek źle dobranej pacy, weź Chłopie zainwestuj 9 zeta w wałek z marketu budowlanego. Zwykła blacha ma gwarancję prawie 50 lat, po co ten alubit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barton82 06.06.2017 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2017 gwarancji nie posiadam blacha jest stara i wymagała pokrycia a pedzlem chyba lepiej pomalować niż wałkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts