darkonel 04.06.2017 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Witam. Na chudziaku o powierzchni około 27 m2 ułożyłem papę termozgrzewalną, na to folia i styropian. Na to wszystko pójdzie wylewka zbrojona włóknami PP o grubości 5-5,5 cm (dylatacja obwodowa 1cm styro). Planuję wykonać na ty elektryczne ogrzewanie podłogowe z zastosowaniem cienkich mat grzejnych. Jako warstwę wierzchnią chciałbym zastosować panele winylowe (nie wiem jeszcze czy klejone - są cieńsze, czy standardowe pióro-wpust). Jak mam przygotować podłoże pod takie panele?Myślałem nad taką kolejnością nad styropianem:- wylewka,- gruntowanie wylewki (ile razy i czym?)- elektryczna mata grzejna (już mam dobraną, grubość około 3mm)- zalanie maty masą samopoziomującą (jaka byłaby najlepsza i jaka grubość?)- przeszlifowanie masy samopoziomującej- zagruntowanie (czym? i czy konieczne?)- naklejenie płytek winylowych lub położenie paneli winylowych na podkładzieCzy taka kolejność jest ok?Może macie jakieś inne propozycje jak to wykonać?Z góry dziękuję za cenne wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/229708-elektryczna-mata-grzejna-a-panele-winylowe/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts