darkonel 04.06.2017 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Witam. Na chudziaku o powierzchni około 27 m2 ułożyłem papę termozgrzewalną, na to folia i styropian. Na to wszystko pójdzie wylewka zbrojona włóknami PP o grubości 5-5,5 cm (dylatacja obwodowa 1cm styro). Planuję wykonać na ty elektryczne ogrzewanie podłogowe z zastosowaniem cienkich mat grzejnych. Jako warstwę wierzchnią chciałbym zastosować panele winylowe (nie wiem jeszcze czy klejone - są cieńsze, czy standardowe pióro-wpust). Jak mam przygotować podłoże pod takie panele?Myślałem nad taką kolejnością nad styropianem:- wylewka,- gruntowanie wylewki (ile razy i czym?)- elektryczna mata grzejna (już mam dobraną, grubość około 3mm)- zalanie maty masą samopoziomującą (jaka byłaby najlepsza i jaka grubość?)- przeszlifowanie masy samopoziomującej- zagruntowanie (czym? i czy konieczne?)- naklejenie płytek winylowych lub położenie paneli winylowych na podkładzieCzy taka kolejność jest ok?Może macie jakieś inne propozycje jak to wykonać?Z góry dziękuję za cenne wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts