Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co wam niszczyli na budowie?

Funia

Recommended Posts

Najpierw koparkowy co zgarnial humus, to zasypal dwa krzaki czarnych porzeczek( ukochanych przez moja zone), ktore do dzis staly sie juz pewnie nawozem-czescia humusu. Potem wywrotka pospula jeden ze slupkow od bramy-wykonawca obiecal nam wstawic nowy, ale poniewaz stary byl jus niezle zjedzony przez rdze, a my nie przyciskalismy, to pewnie juz nie wstawi. Potem murarze marnowali zaprawe ciepla dajac jej za duzo. Ci sami muraze zniszczyli 2,5 m kwadratowe trawnika robiac wielka kupe z worow foiliowych po pustakach itp. Ci sami murarze zniszczyli moj pierwszy ogrodowy przedluzacz, a potem sekator( wprawdzie tylko 20 PLN z Praktikera, ale...). Ci debile uzywali go do ciecia siatki zbrojeniowej przy robienu posadzek. Na razie wiecej nie pamietam.

Pozdrawiam

Jankes

• 3 weeks później...
  • 4 months później...

http://tapety.dziecionline.pl/data/media/80/6a.jpg

Taka byłam wściekła :evil: :evil: :evil: :evil:

jak mąż powiedział mi że znów ktoś nam coś niszczy, ale teraz to już nie zwykli wandale, tylko złodzieje.

Dwa dni temu pojechał na budowę (przez zimę rzadko tam zaglądamy), a tam okazało się że ktoś włamał się do blaszaka. Jeszcze nie ustaliliśmy czy coś zginęło, ale szlag mnie trafia na samą myśl, że takie gnojki chodzą po ziemi :evil: :evil:

U mnie dopiero ruszyło, a już się słupek (w ściślej murek ) od bramy kolebie.

Większych atrakcji dostarczyli jednak magicy budujący drogę o statusie gminnym obok mojej posesji. Otóz, razem z drogą przybyło mi: tłuczonego szkła - ze 2 wiadra, ramy okienne drewniane połamane, żaluzje poziome aluminiowe, czapka wełaniana granatowa, kłąb rajtuz damskich, 4 słoiki litrowe, fruwające reklamówki. W zamian za ten majątek wybrali z mojej działki 2 wywrotki ziemi, którą podsypali drogę i połamali kilka drzewek. :evil:

Gość Anominus
A ja bratem i szwagrem złapałem dwóch gówniarzy jak mi wynosili z blaszaka narzedzia i wiecie co im zrobilismy...obilismy mordy i połamalismy palce u rąk (po jednym). Mamy byłaby czwarta kradzież w roku. Tylko niech nas nie potepiają ci co im, jescze nikt nic nie ukradł :evil:

• 4 months później...

Wracam do tematu.

Na codzień zniszczenia polegają na mazaniu po ścianach i uszkodzeniach styropianu od ocieplenia fundamentów - bo nasza budowa służy teraz dzieciakom sąsiadów jak plac zabaw i tor przeszkód.

Ale dziś było duużo gorzej.

Jakiś s..... wyłamał kawał dachu blaszaka. A w środku czekał cały materiał na robociznę dachu łącznie z oknami doachowymi.

Wygląda to na zwiad przed włamaniem. :evil:

A mnie złości :evil: , że ziemię z drogi(250m) za 30tyś, ktoś sukcesywnie mi kradnie i to nie wiadrami ale traktorem, ale nikt nic nie widział...

Złości mnie że moje nowiutkie okna są "pochlapane" tynkiem, który wg robotnika "łatwo" schodzi. Złości mnie ekipa ciepłownicza, która nastwiła źle ogrzewanie podłogowe tak iż całe posadzki podnisły się o kilka cm i popękały gdzie niegdzie.

Złości mnie moja złość, bo zabiera mi radość...

mama :evil: