zbutawryja 05.06.2017 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 Witam.mam proste pytanie. mianowicie chce przywiercic deske o grubosci 3,5 cm, szerokosci 15cm i dlugosci 4m do betonu. na desce beda zamontowane plastikowe rynny. no i jakich wkretow uzyc do przymocowania deski? rozumiem ze kolkow rozporowych ale mniej wiecej jaka dlugosc, srednica i co jaka odleglosc je wkrecac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 05.06.2017 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 sugerowałbym zmianę nicka i miejsca pochodzenia - będzie łatwiej uzyskać pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbutawryja 05.06.2017 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 nie sądzę żeby komuś w odpowiedzi utrudniało moje miejsce zamieszkania czy nick. nick jak nick, nie ma wulgaryzmów... imieniem i nazwiskiem nie będę się podpisywał pytanie proste więc proszę dobrą duszę o odpowiedź na temat a nie o pierdołach. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 05.06.2017 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 Kołek rozporowy o długości co najmniej 7 cm, fi 8 mm z łbem stożkowym, rozstaw co 20 cm lub gęściej jeśli rynna będzie ciężka lub beton słaby. Deskę nawierć przed wkręceniem wkręta tak by nie wyciągała kołka ze ściany. np takie http://www.sukces-zamocowania.pl/aktualnosci/kolek-do-szybkiego-montazu-8x80-kolnierz- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbutawryja 06.06.2017 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2017 dziękuję temat do zamknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.06.2017 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2017 Myślę, że temat nie do końca zamknięty bo w moim odczuciu należy zastosować kotwę rozporową stalową (futrynową) fi 10 długość 92 mm wystarczy rozstaw co 0,5 m naprzemiennie a na końcach deski podwójnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts