michu82 05.06.2017 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 witam. chciałem konkretnie dopytać o szczegóły wykończenia komina płytkami włóknocementowymi.mam komin systemowy dymowo-wentylacyjny.dach odeskowany, papa przygrzana bezpośrednio do pustaków systemowych komina. nic nie przecieka w dół.i teraz tak... robię stelaż samonośny, pytanie czy pionowo listwy w narożnikach czy mogę poziomo co dodatkowo stanowiło by tzw. "półki" do ułożenia wełny.potem układam wełnę (jeśli listwy pionowo to czy wełna nie zjedzie mi z czasem na papę?) wszystko obkładam płytą osb. zabezpieczam folią paroprzepuszczalną i układam płytki. pomiędzy którymi warstwami obróbka blacharska? bezpośrednio do pustaków? tylko co z wcięciem?widziałem zdjęcia, że obróbka jest mocowana między stelaż a płyte osb lub nawet na płytę osb i na to folia. czy jest sens kupować narożniki do struktonitu czy wystarczy ładnie pod kolor przykryć to kątownikami z blachy? z góry dziękuję za pomoc bo im więcej tematów i zdjęć tym mniej wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 05.06.2017 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 rób na deskach a nie osb bo osb sprężynuje przy wbijaniu gwoździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michu82 05.06.2017 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 rób na deskach a nie osb bo osb sprężynuje przy wbijaniu gwoździ a reszta wątpliwosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 06.06.2017 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2017 Płyta OSB, deski....rozumiem, że to materiały niepalne?!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michu82 06.06.2017 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2017 Płyta OSB, deski....rozumiem, że to materiały niepalne?!! no własnie dlatego ten temat. same sprzeczności a wszędzie pełno takich zdjęć, instrukcji itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 06.06.2017 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2017 no własnie dlatego ten temat. same sprzeczności a wszędzie pełno takich zdjęć, instrukcji itp...Głupota jest najbardziej dostępnym towarem na świecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnm82 18.07.2017 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 Ja mam coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts