Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pies ogodowy bez wstepu do domu czy porzadny alarm - co byscie wybrali  

52 użytkowników zagłosowało

1. 1. pies ogodowy bez wstepu do domu czy porzadny alarm - co byscie wybrali

• pies nie majacy wstepu do domu i zwykly alarm domowy
    • sam pies nie majacy wstepu do domu
    • porzadny dobry alarm w domu i ogrodzie ale brak psa

Recommended Posts

Ja optuję za alarmem z własnym zasilaniem.

A pies, to już jak kto lubi - na pewno nie na złodziei, bo otrują, zabiją itp. Poza tym może być wkurzający - trzeba karmić, szczeka, gdy akurat chcesz się podelektować śpiewem ptaków itp., trzeba wyprowadzać (bo jak nie, to można wdepnąć), podczas wyjazdu jest problem co z nim zrobić itd.

A miałeś kiedyś psa w domu z ogrodem? 8)

Alarm włącza się dopiero przy próbach wejścia do domu. A co za całą posesją? Myślę, że nie jest fajnie jak patrzysz, że ktoś Ci w okienko puka w kominiarce 8) . Jasne - antynapad - a znajdziesz tak szybko pilota?

Pies od razu poinformuje Cię o nadchodzącym niebezpieczeństwie a nawet może przed nim obronić.

Moi teściowie zawsze mieli wilki. Nikt się do nich nie próbował włamywać nigdny. I jak kiedyś jeden z psów zdechł nagle i byli bez psa od razu próbowano się włamywać i to nie kulturalnie tylko tnąc kraty w dzień podczas ich nieobecności :o :o :o

Według mnie pies jest członkiem rodziny, który w naturalny sposób chroni swój teren i dom, który jest również naszym domem.

My będziemy mieli owczarka niemieckiego. Żonka chce dwa :o

Cholera, kobietom w ciąży się nie odmawia, ale mam nadzieję, że kupować będziemy już po narodzinach 8) :wink:

Pozdrawiam

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 91
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No i znow mam dylemat.

Maz chce w przyszlosci "ostrego" psa na ogrodzie aby odstraszal niechcianych obcych. Ale ten pies musi miec bude na dworze i nie ma wstepu do domu. Mi by serce peklo meczyc biedaka ( pieska oczywiscie ) no i takie psy smierdza okropnie wiatrem i roznymi innymi rzeczami.

Oprocz psa jakis alarm ale zaden specjalny jakis normalny.

Wole juz zamiast tego psa siedzacego w budzie porzadny dobry alarm w domu i ogrodzie.

A wy co byscie wybrali?

Pies ogrodowy bez wstepu do domu czy dobry alarm zamiast psa? :p

W zasadzie to nie ma odpowiedzi dla mnie... tj. pies w domu koło kanapy(marzenie żony to retriever lub labrador, mało obronne psy :lol: ) i dobry alarm z podłączeniem do jakiejś firmy ochroniarskiej.

Do tego okna z szybami P4 i wzmocnione, drzwi antywłamaniowe - chyba Gerda bo mam takie w bloku i są okej, okna raczej bez rolet. No i oczywiście dobra polisa ubezpieczeniowa.

Kupiłam Amstaffa i chociaż ma dopiero 5 miesięcy, już wzbudza lęk wśród ludzi, którzy go nie znają. Mieszka oczywiście w domu i nikt nie spróbuje się do nas włamać, bo każdy w okolicy wie, co za bydełko w tym domu siedzi. Muszę dodać, że też mam alergię na sierść, w niczym to nie przeszkadza - od tego jest alergolog, żeby takie problemy rozwiązać.

Ja powaznie soe pytam 8)

Nie znam sie na zasadach na jakich dziala alarm, a wiem, ze u mnie w salonie potrafil wlaczyc sie od latajacego owada, a moj pies jest nieco wiekszy od niego.

Mucha może uruchomić alarm kiedy usiądzie na czujce (popularnym PIR'ze czyli pasywnej czujce podczerwieni).

Co do psa to można kupić trochę droższe PIR'y z tolerancją (nie zwbudzaniem alarmu) dla obiektów o masie do 30-35kg. Większość piesków (a na pewno kotów) łapie się w tych granicach. O tym powinien poinformować instalator alarmu.

Co do psa to można kupić trochę droższe PIR'y z tolerancją (nie zwbudzaniem alarmu) dla obiektów o masie do 30-35kg. Większość piesków (a na pewno kotów) łapie się w tych granicach. O tym powinien poinformować instalator alarmu.

Tylko, że moj piesio wazy troszke ponad 50 kg :wink: :D

Tyle co mały złodziej 8)

I co teraz???????

Są jakies rozwiazania???

Ok to na powaznie - moj maz jest elektrykiem robi wszystko co ma zwiazek z elektryka i elektronika - wiec:

Jesli masz alarm w domu to nie przeszkadza w trzymaniu psa w domu - jest wowczas taka funkcja ktora umozliwia czworonogowi bieganie po domu a alarm mimo ze jest zalaczony to na pieska nie dziala.

Oczywiscie ustawienia mozesz dowolnie zmieniac i np: kiedy wyjedziesz na wakacje z pieskiem mozesz ustawic inna funkcje.

Sa alarmy w ktorych nawet latajaca w domu mucha moze wywolac wycie syreny.